Elon Musk'tan bir çılgınlık daha: Tesla Roadster Mars'a gidiyor!

Tesla Roadster
Tesla Roadster

Ay'a turist götürmek, Mars'ta koloni kurmak ve insanları dünya dışındaki gezegenlere taşımak gibi çılgın projeler üzerinde çalışan Elon Musk, Falcon Heavy roketiyle kızıl gezegene yepyeni bir Tesla Roadster götürüyor.

SpaceX, Tesla Motors ve SolarCity gibi yenilikçi şirketlerin sahibi Elon Musk, uygun zemini oluşturduktan sonra insanları dünya dışı gezegenlere taşımakta kararlı. Elbette bunu gerçekleştirirken bir yandan farklı projelere de imza atıyor. Musk, son olarak dün akşam saatlerinde Instagram'dan paylaştığı tek bir fotoğrafla teknoloji gündemine oturmayı başardı.

Tesla Roadster Mars'a gidiyor!

"Kızıl gezegen için kızıl renkli bir araba" açıklamasıyla paylaşılan fotoğrafta roketin test uçuşlarında Tesla'nın yer alacağını gösteriyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz dönemlerde konuyla ilgili birçok haber ortaya çıkmış ancak detaylar paylaşılmamıştı. Normal şartlarda yeni roketlerin test uçuşlarında öncelikli olarak uçuşun tam anlamıyla simüle edilebilmesi için çelikten üretilen ağırlıklar kullanılıyor. Elon Musk ise bu tür ağırlıkların sıkıcı olduğunu ve alışılmamış olanı denemek istediklerini belirtiyor. Bunun sonucunda da Mars'a yepyeni bir Tesla gidiyor... : )

En güçlü roketlerden biri: Falcon Heavy

SpaceX tarafından tasarlanan ve ismi Falcon Heavy olarak güncellenen Falcon 9 roketine yerleştirilen Tesla, Elon Musk'ın ne kadar çılgın olduğunu bir kez daha ispatlıyor. Zira yepyeni bir Tesla Roadster Mars yörüngesine girmeye hazırlanıyor... Falcon 9'da 9 olan Merlin motoru sayısı, Falcon Heavy ile 27'ye çıkarken itici gücün de hayli kuvvetli olduğu belirtiliyor. İşin biraz daha pratik boyutuna geçildiğinde ise Falcon Heavy'nin Kızıl Gezegen'e tam olarak 13.600 kilogram yük taşıyabildiği ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >