Enerji krizine yeni önlem: Fransa'da günde iki saat sıcak su devre dışı bırakılabilecek

Arşiv
Arşiv

Savaş sürerken Rusya Avrupa Birliği ülkelerinin gazını kıstı. Enerji krizinin endişelerine karşı alınan tasarruf önlemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Fransa ise tasarruf için milyonlarca hanenin sıcak su tanklarının elektriğini günde iki saat devre dışı bırakabileceğini duyurdu.

Fransa'da elektrik tasarrufu için 4 milyondan fazla hanenin sıcak su tanklarının elektriğinin günde iki saat devre dışı bırakılabileceği açıkladı.

Ulusal basındaki habere göre, eylül sonunda resmi gazetede yayımlanan kararnameyle, Fransa'da elektrik hatları altyapı ve bakımından sorumlu kuruluş Enedis tarafından 11.00-15.30 saatlerinde 4,3 milyon hanenin sıcak su tanklarının elektriği kesilebilecek.

Söz konusu işlem, 15 Ekim 2022 ile 15 Nisan 2023 döneminde yapılabilecek.

Su tanklarının elektriği günde maksimum iki saat devre dışı bırakılabilecek ve haneler, öncesinde haberdar edilecek.

Haberde, bu kesintilerle enerji tasarrufu sağlanmasının beklendiği kaydedildi.

  • Enerji darboğazına girildi
  • Fransızlar da sosyal medyada, "hükümetin enerji sıkıntısına çare bulmak yerine tasarruf edilmesine yönelik öğütleriyle gülünç duruma düştüğü" değerlendirmesinde bulundu.
  • Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova’dan gelen enerji arzındaki kesinti ve enerji fiyatlarında dramatik artışın yanı sıra 30’dan fazla nükleer reaktörün bakımda olması, Fransa’da ciddi enerji krizine yol açtı.
  • Öte yandan enerji sıkıntısı yaşanan ülkede hane sıcaklıklarının maksimum 19 derecede tutulması ve buna uymayanlara yaptırım uygulanması tartışılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >