Esenyurt'taki tekel baskınının zanlılarından Murat Özer tutuklandı

Zanlılardan Murat Özer
Zanlılardan Murat Özer

İstanbul Esenyurt'ta iki kişinin öldürüldüğü tekel baskınına ilişkin 9 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Murat Özer nitelikli kasten öldürme suçundan tutuklandı.

İstanbul Esenyurt'ta 2 kişinin hayatını kaybettiği tekel bayisi baskınında, 1 kişi de yaralandı. Ülkede infial yaratan olayın ardından baskında bulunan 4 kişi ile onların kaçmasına yardım eden 5 kişi gözaltına alındı. Bugün hakim karşısına çıkan zanlılardan Murat Özer, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 kişi gözaltına alındı

Esenyurt, Güzelyurt Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bulunan tekel bayisinde cumartesi günü 00.15 sıralarında meydana gelen saldırıda, 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise ağır yaralandı. Olayla ilgili toplam 9 kişi gözaltına alınırken ilk olarak yakalanan Murat Özer adliyeye sevk edildi.

Tutuklandı

Ayağından yaralı olarak gözaltına alınan Murat Özer emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri alınarak Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Murat Özer, savcılık ifadesinin ardından 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli Özer, hakimlikçe tutuklandı.

Tetiğe basan isim kendini böyle savundu

Öte yandan tekelde defalarca tetiğe basan Tarık Özer'in ifadesi de ortaya çıktı. Konuşmak için tekele gittiklerini belirten Özer, "Bizim maddi durumumuz çok iyi. Onlardan alacağım vardı ama bu çok önemli bir para değildi. Sosyal medya üzerinden paylaşımları üzerine konuşmak için oraya gittik. İlk silahı onlar çekti. Daha öncede kardeşimi de vurmuşlardı. Bu nedenle biz de silahlarımızı çekince bir anda olanlar oldu" dedi.

  • Ne olmuştu?
  • Daha önce husumetli olan ailelerin arasında barış sağlanmasının ardından alacak verecek krizi yaşandı.
  • Bunun üzerine tekel bayisine giderek 3 gence kurşun yağdıran 4 saldırganın o anları sosyal medyada tepki çekmişti.
  • Kurşunların hedefi olan Yunus Emre Erzen ile Batuhan Bayındır yaşamını yitirirken Yusuf Erzen ise yaralandı.
  • Şüpheliler ilk olarak kayıplara karışırken olayın arka perdesi ise aydınlatıldı.
  • Tekel sahibinin büyük oğlunun, daha önce saldırganlardan birini bacağından vurduğu öğrenildi.
  • Daha sonra olayın unutulması için kan parası adı altında bir miktar para ödenirken, genç çocuk ise tutuklandı.
  • Bunun üzerine aileler arasında husumet sona erdi. Ardından iki aile arasında ticaret yapıldı ve tekel sahibi borcunu ödemedi.
  • Saldırganlar, alacaklı oldukları baba Erzen’den borcun ödenmesini istedi. Paralarını alamayınca konuyu mahkemeye taşıyan zanlılar, icra takibi başlattı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >