Eski Samsung telefon kullanıcılarına müjde: Android Oreo güncellemesi geliyor!

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Samsung, bundan iki yıl önce duyurulan ve satışa sunulan Galaxy S6 modeli için Android Oreo güncellemesi hazırlıyor. Güncellemenin ne zaman gerçekleşeceği ise şimdilik belli değil.

Androidişletim sistemli cihazlar söz konusu olduğunda en fazla model çeşitliliği sunan şirketlerin başında Samsung geliyor. Çok fazla seçenek olması kullanıcılar için büyük avantaj elbette. Ancak hem akıllıtelefon hem de tabletlerin güncelleme aralığı da satın alma konusunda önemli bir kriter.

İki yıl önceki telefon bile en güncel sistemi kullanacak!

Geçen ay, Galaxy S8 serisi için Oreogüncellemesinin hazırlandığını duyuran şirket; benzer çalışmayı eski akıllı telefonlar için de geçerli hale getiriyor. Son bilgilere göre bundan iki yılönce satışa sunulan Galaxy S6 da Android'in en güncel versiyonuna kolayca yükseltilebilecek.

Peki ama bu güncelleme konusu nereden çıktı? nCyberConCode isimli Reddit profili, Samsung destek birimiyle olan yazışmaları paylaşıyor ve "güncelleme" durumu netleşiyor.
Peki ama bu güncelleme konusu nereden çıktı? nCyberConCode isimli Reddit profili, Samsung destek birimiyle olan yazışmaları paylaşıyor ve "güncelleme" durumu netleşiyor.

Samsung'un destek hattıyla yaptığı görüşmelerde müşteri temsilcisi, Galaxy S6 için AndroidOreo güncellemesinin sunulacağını özellikle belirtiyor. Dolayısıyla bu konu CyberConCode isimli Reddit kullanıcısının paylaşımıyla ortaya çıkıyor. Her ne kadar tarih belli olmasa da iki sene önceki amiral gemisi model için en güncel Android sürümünün sunulacak olması önemli.

Bilindiği gibi Android ekosistemi, Apple'ın iOS'una ne yazık ki daha "kısa sürede" yıpranıyor; dolayısıyla en güncel sürümün eski telefonlar için de sunuluyor olması şirketlerin eskimüşterilerini memnun etme hususunda büyük önem taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >