Evde ekmek yapımının artmasıyla maya alışverişin gözdesi oldu

Maya satışlarında büyük artış görülüyor
Maya satışlarında büyük artış görülüyor

Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla evden dışarı çıkmayanların sayısı arttı. Bu dönemde hijyen kurallarına daha fazla önem gösteren vatandaşlar, evde kendi ekmeğini kendi yapmaya başladı. Durum böyle olunca ekmek hamurunun yapımında kullanılan maya satışları da en yüksek seviyeleri gördü.

Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla "evde kal" uyarılarını dikkate alanlar, hem her gün dışarı çıkıp ekmek almamak hem daha hijyenik ve güvenli olduğu için evde ekmeğini kendisi yapmaya başladı. Talep yoğun olunca ekmek hamurunun yapımında kullanılan mayaya da ilgi arttı.

Maya satışı yüzde 202 artış gösterdi

Maya son üç haftada satışlarını katlayarak artıran ürünlerin başında geliyor. Maya satışları son üç haftada sırasıyla yüzde 86, yüzde 101 ve yüzde 202 artış gösterdi. Maya satışlarındaki bu tırmanışı eve kapanmanın etkisiyle poğaça ve diğer hamur işlerine bağlayabiliriz. Ancak en önemli sebep ekmeklerin de daha çok evde yapılmaya başlanması.

Ünlü şefler sosyal medyada ekmek yapımını anlatıyor

Ipsos Araştırma Şirketi'nin Mart ayı hane tüketim araştırması verileri de bu trendi destekler nitelikte. Şirketin araştırma bulgularına göre, Mart ayında önceki döneme göre un alışverişi yüzde 98, maya alışverişi de yüzde 80 arttı.

Evinde ekmek üretenlerin yaptıkları ekmeklerin fotoğraflarını ve videolarını sosyal medyada paylaşmasıyla giderek artan sayıda kişi evinde kendi imkanlarıyla ekmek yapıyor.

Bazı ünlü şefler de Instagram ve YouTube üzerinden ekmek tarifleri paylaşarak, evde farklı un ve mayalar deneyerek lezzetli ekmek yapmanın püf noktalarını anlatıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >