Evde kalan 65 yaş ve üstü için harekete geçiyoruz: Takipte kalın cumartesi gününü bekleyin

Koronavirüsten korunmak için 65  yaş ve üstü evde kalıyor
Koronavirüsten korunmak için 65 yaş ve üstü evde kalıyor

Koranvirüs önlemleri kapsamında 65 ve üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi. Koronavirüsten korunmak için risk grubundaki yaşlılarımızın bir süre daha evde kalarak sağlıkla kalması bekleniyor. Ancak araştırmalar gösteriyor ki bu süreci destekleseler de psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Areda Survey onlar için harekete geçiyor. Destek olmak ve detayları öğrenmek için cumartesi gününü bekleyin.

1-3 Nisan tarihlerinde kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI ile Areda Survey '65 yaş üstü vatandaşlar koronavirüsüne nasıl bakıyor?' diye araştırdı. 65 yaş ve üstü 1.304 kişi araştırmaya katıldı. Verilere göre yüzde 90,6’sı 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulamasını doğru bulurken, bu yasağa uyduğunu ifade edenler yüzde 94,9 oranında. Katılımcıların yüzde 55,3’ü koronavirüse karşı kendini gençlere kıyasla daha savunmasız hissediyor.

65 yaş ve üstünün koronavirüs endişesi

Katılımcılar bu endişenin büyük ölçüde %45,8 bireysel olmadığını ve sevdiklerini kaybetme korkusu olduğunu ifade ederken yüzde 28,3’ü koronavirüsün ülke adına kötü ekonomik sonuçlar doğuracağı endişesini taşıyor.

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının etkisi

'Sokağa çıkma yasağı hayatınızı nasıl etkiledi?' sorusuna katılımcıların cevapları:

  • İhtiyaçlarımı temin etmekte zorlanıyorum- yüzde 23,8
  • Dışarıda yürüyüp hava alamadığım için sağlığım bozuldu- yüzde 22,0
  • Evime ve aileme daha fazla vakit ayırma imkanım oldu-
  • yüzde 18,4
  • Moralim bozuldu, kendimi artık işe yaramaz gibi hissediyorum- yüzde 16,1
  • Toplumun bize bakışının olumsuz hale geldiğinin hissediyorum- yüzde 15,1

Cumartesi gününü bekleyin

Tüm bu araştırmalar doğrultusunda evde kalan ve psikolojik olarak kendini kötü hisseden yaşlılarımız için Areda Survey işe koyuldu. Evde kalma sürecini iyi geçirmeleri için zaman harekete geçme zamanı. Sizde detayları öğrenmek ve destek olmak için cumartesi gününü bekleyin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >