'Evim Evindir' projesi ile depremzede ailelere ulaşılıyor

'Evim Evindir' proje ekibi
'Evim Evindir' proje ekibi

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği ve Üniversiteli Trabzonlular Birliği'nin beraber yürüttüğü 'Evini paylaş' projesi, depremzedeler ve onları misafir etmek isteyen aileler arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında evlerine giremeyen depremzedeler siteye girip ‘Evini paylaş’ butonundan ev sahipleri, evinin nerede olduğu, kaç kişiyi misafir edebileceği gibi bilgilere ulaşabilecek.

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında evlerine giremeyen depremzedeler için Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği öncülüğünde bir köprü kuruldu. Farklı üniversitelerden ve farklı meslek gruplarından 100’ü aşkın gönüllü gencin hazırladığı web sitesinde, evini açan yardımseverlerle depremzedeler eşleştiriyor.

Aralıksız çalışan bu genç ekip, şimdiye kadar 2 bin 183 depremzedeyi evlere veya ailelerin yanına yerleştirdi.

'Evini paylaş'

Projenin yönetiminde olan Yazılım Mühendisliği öğrencisi Samet Dönmez’in anlattıklarına göre, sitenin işleyişi şöyle:

www.evimevindir.com adresine girilip, ‘Evini paylaş’ butonundan ev sahipleri, evinin nerede olduğu, kaç kişiyi misafir edebileceği gibi bilgileri yayınlıyor.

Sitenin veri tabanına yüklenen bu bilgilerden sadece evin hangi ilde olduğu ve kapasitesiyle ilgili bilgiler kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Depremzede aileler de yine aynı sitede yer alan Whatsapp iletişim butonundan kaç kişi ve nerede bulundukları, araca ihtiyacı olup olmadığı bilgisini paylaşıyor.

Gönüllüler ailelere ulaşıp uygun eşleştirmeyi yaptıktan sonra, rızaları dahilinde birbirlerine iletişim bilgilerini veriyor. Hasta veya özel durumu olan depremzedelere boş evler ayarlanmaya çalışılırken, ailenin sayısına göre de uygun evlere yerleştiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >