Facebook, Snapchat özelliklerini Messenger'a getirdi

Facebook, yeni güncellemeyle birlikte Snapchat'in sunduğu filtre ve üç boyutlu çizim özelliklerini Messenger'a getirdi.

Yaklaşık iki yıl önce Instagram'ı satın alan Facebook, Snapchat'in bazı özelliklerini bu platforma eklemişti. Hikayeler özelliğini Instagram'a kazandıran Facebook, son altı ayda aktif kullanıcı sayısını çok önemli bir oranda artırmayı başardı.
Instagram aylık kullanıcı sayısını iki katına çıkardı
Son olarak, Snapchat'teki filtre özelliği Facebook Messenger'da da aktif hale geldi. Konuyla ilgili olarak Facebook, yaptığı açıklamada Messenger uygulaması üzerinden her gün yaklaşık 2.5 milyar emoji ve fotoğrafın gönderildiğinin altını çizdi. ABD merkezli dev şirket, bu yoğun kullanıcı kitlesini daha da artırmak için sohbet uygulamasına yeni üç boyutlu efektler ve çizimler ekledi.
Özel filtreler ekleniyor
Facebook, bu duyuruyla birlikte dünyanın her geçen gün daha "görsel" hale geldiğini vurguluyor. Yani klavye kullanarak yazı yazmak yerine kullanıcıların gönderdiği tek bir emojinin birçok farklı durumu anlatabildiğini ifade ediyor. Bu güncelleme, bazı ülkelere özel filtre seçeneklerini de beraberinde getiriyor. Yani bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak, konum servisleriyle birlikte özel filtreler de sisteme ekleniyor. 


Bölge bazlı dağıtım sebebiyle birkaç gün içerisinde 
tüm kullanıcılar için geçerli olacak güncelleme, Snapchat'e bir darbe daha vuracak gibi görünüyor.
Özel filtreler ekleniyor Facebook, bu duyuruyla birlikte dünyanın her geçen gün daha "görsel" hale geldiğini vurguluyor. Yani klavye kullanarak yazı yazmak yerine kullanıcıların gönderdiği tek bir emojinin birçok farklı durumu anlatabildiğini ifade ediyor. Bu güncelleme, bazı ülkelere özel filtre seçeneklerini de beraberinde getiriyor. Yani bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak, konum servisleriyle birlikte özel filtreler de sisteme ekleniyor. Bölge bazlı dağıtım sebebiyle birkaç gün içerisinde tüm kullanıcılar için geçerli olacak güncelleme, Snapchat'e bir darbe daha vuracak gibi görünüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >