Facebook ve Instagram şimdi de maske kullanımıyla alakalı yeni hatırlatıcıları devreye soktu

Facebook
Facebook

Hem Facebook hem de Instagram uzun süredir koronavirüs konusunda kullanıcıları bilgilendiren içerikler sunuyor.

Her iki ağ da son olarak maske takılmasının gerekliliği konusunda ayrıntılar göstermeye başladı.

Asıl amaç insanların sosyal medya üzerinden de bu farkındalığı kazanmasını sağlamak.

Facebook ve Instagram başta olmak üzere tüm sosyal ağlar, 'koronavirüs mücadelesi' kapsamında bir dizi yenilik duyurdu. Çeşitli uyarıların yer aldığı platformlar, bu süreçte dükkanlarını kapatmak zorunda olan küçük çaplı işletmeler için de sipariş ve bağışsistemlerini aktif etti. Ayrıca hemen her platform, koronavirüsün hızlıca yayılmasını sağlayacak bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek adına çalışmalar yapıyor.

Maske takılması gerektiği hatırlatılıyor

Hem Facebook hem de Instagram koronavirüs konusunda bilgilendirmeleri de bu şekilde yapıyor.
Hem Facebook hem de Instagram koronavirüs konusunda bilgilendirmeleri de bu şekilde yapıyor.

Son uyarılarda ise maske takma zorunluluğu özellikle belirtiliyor. Facebook ve Instagram, aktif edilen yeni sistemle birlikte kullanıcıların karşısına maske takılması gerektiğini gösteren çeşitli görseller, metinler ve bilgiler getiriyor.

Bu da farkındalığın artması konusunda fayda sağlıyor. En azından insanların karşısına sürekli şekilde bu bilgilerin çıkıyor olması maske takma alışkanlığının kazanılmasında önemli bir rol oynuyor.

Şu ana kadar atılan adımlar neticesinde insanların bu konuda farkındalık kazandığı aşikar. Önümüzdeki süreçte de benzer uyarılar devam etmeli. Çünkü tehlike sürüyor.

COVID-19 Bilgi Merkezi üzerinden koronavirüs hakkında kapsamlı bilgilere erişilebiliyor.
COVID-19 Bilgi Merkezi üzerinden koronavirüs hakkında kapsamlı bilgilere erişilebiliyor.

COVID-19 bilgi merkezine yönlendiriyor

Tabii bu mesajların yer aldığı kısma tıklanıldığında ise her iki platformun da COVID-19 Bilgi Merkezi kısmına gidiliyor. Böylece koronavirüs hakkında kapsamlı bilgilere ve uyarılara erişilebiliyor. Yani aslında doğrudan Dünya Sağlık Örgütü tarafından teyit edilen detaylara yer veriliyor.

Şu an için ABD'de aktif edilen sistemin yakın zamanda dünya geneline açılması bekleniyor. Halihazırda ülkemizde birçok farklı şehirde dışarı çıkarken maske takılması zorunlu. Üstelik kurallara uymayanlara da 900 TL ceza kesiliyor. Ancak zorunlu olsun ya da olmasın bu süreçte hassas olup kendinizin ve başkalarının sağlığını düşünmek adına maske takmanın büyük öneme sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >