Instagram, küçük işletmelere destek amaçlı bağış özelliğini duyurdu

Instagram
Instagram

Instagram, küçük çaplı işletmelere destek olmak amacıyla sipariş, bağış ve hediye kartlarını aktif etti.

Bugün itibariyle ABD ve Kanada'da aktif edilen sistem, Instagram üzerinden yemek siparişi vermeyi ve bağış yapmayı sağlıyor.

Teknoloji şirketleri, 'koronavirüsle mücadele' kapsamında yeniçözümler üretmeye devam ediyor. Bunun en önemli safhası yanlış bilgilerle mücadele. Facebook, Twitter ve Instagram milyonlarca kişiyi harekete geçirebilecek ya da salgının daha hızlı yayılmasına neden olabilecek sahte bilgileri engellemeye odaklanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden veriler içeriyor

Teknoloji ve sağlıksektörünün buna ek olarak bir yandan da Dünya Sağlık Örgütü veya yetkili diğer kurumlardan gelen gerçek bilgileri aktarma gibi bir vizyonları var. Ama bu da yeterli değil. Instagram son olarak, restoranların yiyecek dağıtmasına ve paket servisi göndermesine yardımcı olan bir özellik duyurdu. Şu anda test aşamasında bazı bölgeler için aktif edilen özellik, restoranların profilleri üzerinden sipariş vermeyi sağlıyor.

Instagram'ın bu yeni özelliği, pandemi nedeniyle kapalı olan küçük işletmelere bağış takviyesi sağlayabilir.
Instagram'ın bu yeni özelliği, pandemi nedeniyle kapalı olan küçük işletmelere bağış takviyesi sağlayabilir.

Özellikle küçük işletmelerin bu sistem sayesinde işlerinde önemli bir artış hedefleniyor. Küçük ölçekli şirketlerin bu süreçte desteklenmesi çok büyük önem taşıyor. Instagram da aslında yeni özellikle bunu deniyor.

Küçük işletmeler topluluğumuzun önemli bir parçası.

İşletmeler artık hesaplarına yiyecek dağıtımı için düğme ekleyebiliyor. Böylece tek tuşla hızlıca yemek siparişi vermek için yönlendirme yapılıyor. Bu sistem sayesinde hediye kartları da oluşturulabiliyor.

    Küçük işletmeler topluluğumuzun önemli bir parçasıdır ve birçoğu COVID-19 krizi sırasında büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Bugün, sevdiğiniz işletmeleri destekleyebilmeniz için Instagram'da hediye kartları; yemek siparişleri ve bağış toplama işlemlerini keşfetmeyi kolaylaştırıyoruz.

Yeni sistem, hâlâ açık kalabilen küçük işletmelerin sipariş almasını da sağlıyor.
Yeni sistem, hâlâ açık kalabilen küçük işletmelerin sipariş almasını da sağlıyor.

Bu sistem özellikle bağış kampanyalarıyla birlikte şu anda koronavirüsnedeniyle kapanan işletmelerin ayakta kalabilmesi için faydalı olabilir. Benzer özellik, işletmelerin Facebook profilleri için de geçerli hale geliyor. Bu düğmeye dokunulduğunda Facebook'ta işletme sahipleri ve destekçileri tarafından oluşturulan bağış sayfasına yönlendirme yapılıyor.

Paket servisi, bağış ya da hediyekartları düğmeleri ABD ve Kanada'da bugün itibariyle hayata geçiyor. Önümüzdeki haftalarda ise dünya genelinde tüm kurumlar için aktif edilecek.

Az önce de bahsettiğimiz gibi ufak çaplı şirketler için durum her geçen gün daha da kötü hale geliyor. Yeni bir rapor, 7.5 milyondan fazla küçük işletmenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.