Faturalardan TRT payı ve Enerji Fonu kesintileri kaldırılıyor

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada elektrik faturalarındaki TRT payı ve Enerji Fonu kesintisinin kaldırılacağını açıkladı. Her iki kesintinin kaldırılmasıyla vatandaş her 100 TL'lik faturada 3.25 TL daha az ödeyecek.

Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkan Erdoğan, faturalarda yeni döneme geçileceğini duyurdu. Erdoğan'ın açıklamalarına göre, kabinede elektrik faturalarına yansıtılan TRT payı ve Enerji Fonu kesintilerine dair değişiklik kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde faturalarda TRT payı ve enerji fonu kesintisi olmayacağını duyurdu. Buna göre faturalarda yüzde 3 oranında indirim olması planlanıyor.

Her 100 TL'de 3.25 TL daha az ödenecek

2020 yılında TRT, tüm hanelerdeki elektrik faturalarından 1 milyar TL'lik kaynak sağlamıştı. Her iki kesintinin sona ermesiyle vatandaş her 100 TL'lik bir elektrik tüketim bedeli üzerinde 3.25 TL daha az ödeyecek.

TRT payı ne kadar?

3093 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu ve 09.07.2008 tarihli 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 11. maddesinde belirtildiği üzere, aylık elektrik tüketim bedelinin %2'si TRT payıdır.

Enerji Fonu kesintisi ne kadar?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından tespit edilen sektör alt yapı giderlerine ait katkı payı olup, 3096 sayılı Türkiye Elektrik Kurumu Dışındaki Kuruluşların Elektrik Üretimi, İletimi, Dağıtımı ve Ticareti ile Görevlendirilmesi Hakkında Kanun uyarınca, aktif enerji tüketim tutarı üzerinden % 0,7 oranında alınan bedel olarak adlandırılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >