Finlandiya Dışişleri Bakanı açıkladı: İsveç'ten ayrı NATO'ya üye olacaklar mı?

Arşiv
Arşiv

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya ayrı ayrı üye olması durumunu değerlendiren Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, "İsveç ile aynı zamanda NATO'ya katılma yönündeki güçlü isteğimiz devam etmektedir" dedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "İsveç ile aynı zamanda NATO'ya katılma yönündeki güçlü isteğimiz devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya ayrı ayrı üye olması konusuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Finlandiya'nın İsveç ile aynı zamanda NATO'ya katılmayı planladığını belirten Haavisto, "İsveç ve Finlandiya'nın en geç 11-12 Temmuz'da Litvanya'da gerçekleşecek NATO Zirvesi'nde üye olarak kabul edilmesini umuyorum" dedi.

Haavisto, "İsveç ile aynı zamanda NATO'ya katılma yönündeki güçlü isteğimiz devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

  • Ne olmuştu?
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın üyelikte ayrı değerlendirilmesi hakkında ise, "Sorunlu olan ülke ile daha az sorunlu ülke arasında ayrım yapmak adaletli tutum olacak. Türkiye olarak ayrı ayrı değerlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Böyle bir karar alınırsa bunu ayrı ayrı değerlendirmeyi düşünüyoruz. Öncelikle NATO ve bu ülkelerin karar vermesi gerekiyor. Bizim amacımız iki ülke arasında ayrım yapmak değildir, bu endişelerimizin karşılanması ile ilgili objektif değerlendirme sonucu sergilenen bir tutumdur" ifadelerine yer vermişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >