Florida'da Trump destekçilerine açılan ateş sonucu iki kişi hafif yaralandı

(Arşiv)
(Arşiv)

ABD'de oy sayımı sürerken Başkan Trump'ın önde götürdüğü Florida eyaletinde Cumhuriyetçiler gösteri düzenledi. Oradan geçen bir aracın içinden açılan ateş sonunu iki kadın hafif şekilde yaralandı.

ABD'nin Florida eyaletinde Cumhuriyetçiler Başkan Trump'ı desteklemek için yürüyüş düzenledi.

Fox News'un WPLG-TV'den aktardığı bilgilere göre, o sırada bir araç içinden yürüyüşe havalı tabanca ile ateş açıldı. Saçmaların isabet ettiği iki kadın hafif şekilde yaralandı.

Yaralılara olay yerinde müdahale edildi. Polis olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Seçim gerginliği sokaklara yansıyor. Bütün ülkede Trump destekçileri seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle protesto yürüyüşleri düzenliyor.

Son durum nedir?

  • Toplam 71 seçici delegeyi temsil eden Pennsylvania, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona, Nevada ve Alaska eyaletlerinde seçim sonuçları halen netleşmiş değil. Kuzey Carolina ve Alaska eyaletlerindeki yarışı Trump önde götürürken, Pennsylvania, Nevada, Arizona ve Georgia'da Biden ipi göğüslemeye daha yakın.
  • Oy sayımının tamamlandığı eyaletlerdeki geçici sonuçlara göre, Demokrat Parti adayı olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 253, Cumhuriyetçi Parti adayı olan Başkan Donald Trump ise 214 seçici delege kazanmış durumda.
  • Bir eyalette oyların çoğunu kazanan aday, o eyaletin nüfus büyüklüğüne bağlı olarak sahip olduğu seçici delegelerin tümünü kazanırken; bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >