Floyd olayları büyüyor: CNN ekibi canlı yayında gözaltına alındı

Aralarında muhabir Omar Jimenez'in de bulunduğu CNN ekibi, polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alınmadı
Aralarında muhabir Omar Jimenez'in de bulunduğu CNN ekibi, polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alınmadı

ABD'de siyahi George Floyd'un ölümünün ardından olayın gerçekleştiği Minneapolis'teki şiddetli gösteriler devam ediyor. Gösterileri çeken CNN gazetecileri canlı yayında gözaltına alındı. Verilen tepkiler sonrası Minnesota Valisi özür dileyerek Walz ekibin serbest bırakıldığını açıkladı.

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kenti çok şiddetli gösterilere sahne oluyor. Göstericiler, siyahi George Floyd'un bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından polisle çatışmaya başladı.

CNN muhabiri Omar Jimenez canlı yayında Minneapolis'te yaşananları aktarırken, Jimenez'in de bulunduğu bir grup CNN çalışanı kelepçelenerek gözaltına alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın CNN için "fake news" (yalan haber) ifadelerini kullandığı biliniyor.

Canlı yayında gözaltı öncesi anlar da kameralara yansıdı, CNN ekibinin polise zorluk çıkarmadığı ve direnmediği görüldü. Ancak Jimenez'in yine de "arkadan kelepçelenmesi" büyük tepki topladı.

Philadelphia eski Emniyet MüdürüCharles Ramsey, Jimenez ve ekibinin gözaltına alınması için hiçbir sebep olmadığını söyledi.

Jimenez ve ekibi serbest bırakıldı

CNN'in aktardığına göre, Minnesota Valisi Tim Walz yayın kuruluşunun başkanı Jeff Zucker'ı arayarak özür diledi, Jimenez ve diğer CNN ekibinin serbest bırakıldığını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / CNN