Foxconn üretimlerinin Mart sonunda normale dönmesi bekleniyor

Foxconn Çin
Foxconn Çin

En büyük Apple tedarikçisi Foxconn'un Çin'deki merkezinde üretimlerin Mart sonunda normale dönmesi bekleniyor.

Coronavirüs sebebiyle aksayacağı söylenen iPhone üretimleri, Çin'deki Foxconn fabrikasının tekrardan tam kapasiteyle üretime geçmesiyle toparlayabilir.

Coronavirüs günlük yaşamı derinden etkilediği gibi dev teknolojişirketlerini de etkisi altına almış durumda. Zira en büyük iPhone tedarikçisi Foxconn, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruyla üretimleri durdurmuştu. Son gelen bilgiler, şirketin Martsonunda Çin'de tekrar normal üretim sürecine devam edeceğini gösteriyor.

Reuters'ın aktardığı bilgilerde Mart sonuna kadar üretimin normal seyrine geçmesi için hazırlıklara devam edileceği de yer alıyor.

Foxconn'un Mart'ta üretimi tam kapasiteye çıkarmasıyla Eylül'de satışa sunulması beklenen yeni iPhone'larda tedarik sıkıntısı yaşanmaması bekleniyor.
Foxconn'un Mart'ta üretimi tam kapasiteye çıkarmasıyla Eylül'de satışa sunulması beklenen yeni iPhone'larda tedarik sıkıntısı yaşanmaması bekleniyor.

Apple ve diğer birçok akıllı telefon üreticisi için parça tedariği ve montajını yapan Foxconn, en ufak bir aksamada teknoloji ekosistemini derinden etkileyebiliyor. Hükümetin zorunlu kapatmalarına ek olarak Foxconn'un mevsimlik işçilerinin birçoğu geçen ay uzatılan Ay Yeni Yılı tatilinden sonra işe dönmeden karantinaya alındı.

70 farklı ülkede toplam 90 bini aşkın Coronavirüs vakası var.

Bugüne kadar toplamda 70 farklı ülkeye yayılanCoronavirüs sebebiyle Çin'deki vaka sayısı 90 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3000'i aştı.

Foxconn'un üretimdeki normalleşmesi Apple için iyi bir haber. iPhonemontajı toplamda yüz binlerce çalışan gerektiriyor ve bu işlemler Çin'in Zhengzhou şehrindeki 'iPhone City' fabrikasında gerçekleşiyor. Ancak Foxconn, Çin'de demir atmış olan devasa tedarik zincirinin sadece bir parçası. Apple ve diğer teknoloji devleri aslında toplamda 200'den fazla tedarikçiyle çalışıyor.

Çin'in Wuhan şehrinden dünyanın dört bir yanına dağılan coronavirüs, hâlâ kontrol altına alınabilmiş değil. Çok hızlı şekilde yayılan bu virüsle sebebiyle tüm ülkeler tetikte. Havayolu şirketleri Çin'e gidiş ve dönüşleri tamamen askıya aldı. Başta Facebook, Razer, LG ve Google gibi şirketler de Çin'deki operasyonlarını askıya alıyor.