Galaxy Fold ve Mate X'e rakip geliyor: LG'nin katlanabilir telefon patenti detaylandı

LG katlanabilir telefon
LG katlanabilir telefon

● Samsung ve Huawei, katlanabilir telefonlarını yılın ilk çeyreğinde duyururken LG bu noktada geliştirmelere devam edeceğini açıklamıştı.
● Güney Koreli şirketin aldığı yeni patent, Galaxy Fold ve Mate X gibi katlanabilir telefonlara verilecek cevabı gösteriyor olabilir.

● Çift katlama sistemine sahip olan tasarım örnekleriyle ilgili bilinen tüm ayrıntılar haberimizde!

Şu anda Androidpastasından en büyük payı Samsungve Huaweialıyor. Dolayısıyla hem model çeşitliliği hem de radikal tasarımlar konusunda rekabet epey fazla.

Her iki şirket de hemen her bütçeye uygun telefonlar tasarlıyor ve satışaçıkarıyor. Giriş ve orta seviye haricinde üst seviyede de benzer durum söz konusu. Ama bir de sınırları aşan ve standart akıllı telefonlardan sıkılanlar için katlanabilirmodeller var.

Yılın ilk çeyreğinde katlanabilir telefonlarını duyuran Samsung ve Huawei, Şubat sonunda Barselona'daki MWC 2019 kapsamında da ürünleri özel bir stantta sergilemişti.

Daha sonrasında basın mensuplarına gönderilen test örneklerinde yaşanan problemler Samsung'un ürünü piyasaya çıkarma tarihini önemli oranda erteledi.

Galaxy Fold yeniden ön siparişe açıldı!

Hatta son birkaç gündür Galaxy Fold tarafında yeni gelişmeler yaşanıyor. Telefon kısa bir süre önce ABD'de tekrardan ön siparişe açıldı. Mate X'te de bir gecikme yaşandı. Bu modelin de yıl içinde satışa çıkması söz konusu.

LG'nin katlanabilir telefon patenti detayları gösteriyor

İrili-ufaklı bazı teknoloji şirketlerinin katlanabilir modellerini görmeye devam ediyoruz. Ancak son olarak LG'nin yeni bir patentiyle birlikte aslında Galaxy Fold ve Mate X karşısına çıkacak yeni bir rakibin bazı detayları ortaya çıkmış oldu.

Hollandalı yayın LetsGoDigital, LG'nin dijital kalemle donatılmış çift katlamalı bir akıllı telefonun patentini aldığını belirtiyor. Aslında bu patent Nisan 2019'da alınmış. Fakat bu şemalardan etkilenerek yeni bir tasarım ortaya çıkarılmış.

Kore patent ofisine yapılan kayıt, Xiaomi'nin Ocak'ta sızan prototipine benzer şekilde iki kezkatlanan bir yapıyı gösteriyor.

LG'nin aldığı patent üzerine tasarım haline getirilen telefon aslında çift katlamalı sistemde bir de kalem barındırıyor. Üstelik arka tarafta da alt alta dizilen üç kamera görülebiliyor.
LG'nin aldığı patent üzerine tasarım haline getirilen telefon aslında çift katlamalı sistemde bir de kalem barındırıyor. Üstelik arka tarafta da alt alta dizilen üç kamera görülebiliyor.

Açılmış halde cihaz 16:10 oranında görüntü sunan bir tablet gibi görünüyor. Üç tarafında inceçerçeveler ve üçlükamera da bu çizimler üzerinden elde edilebilen detaylardan bazıları.

Katlandığında cihazın üstten ve alttan ince çerçevelere sahip modern bir akıllı telefonun ortaya çıkmasını sağlıyor. Patentdokümantasyonunda açıklananlara göre cihaz epey ince.

LG'nin bu özel tasarımlı cihazı satışa çıkarıp çıkarmayacağının garantisi yok. Yani aslında esnek ekran fikrini farklı ürünlerle test ediyor olabilir.

Şimdiye kadar gördüğümüz katlanabilir parçalar, hem tasarım hem de temel teknoloji açısından çeşitli problemler oluşturuyor. Ne Samsung ne de Huawei aslında bu parçaların olumsuzluğunu bir kenara bırakabilmiş değil.

Bu arada LG katlanabilir modelleri duyurmak için aceleci davranmıyor. Yılbaşında Samsung ve Huawei ile aynı anda katlanabilir bir telefon duyurmak yerine ikincil ekran için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Ancak bu LG'nin arka planda katlanabilir modeller geliştirildiği anlamına gelmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >