Gamze Özçelik: Allah'tan başka galip yoktur

Zeynep Gamze Özçelik.
Zeynep Gamze Özçelik.

Umuda Koşanlar Derneği ile yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım eden ve dünyadaki olaylara sessiz kalmayan Gamze Özçelik dün Yeni Zelanda'da gerçekleşen terör eylemi karşısında da sessiz kalmayarak sosyal meyda hesabından paylaşım yaptı. Özçelik yaptığı paylaşımda, ''Allah'tan başka galip yoktur'' dedi.

Umuda Koşanlar Derneği'ni kuran ve bu dernek üzerinden yürüttüğü çalışmalarıyla gündeme gelen oyuncu Gamze Özçelik bir süre önce tesettüre girmişti. Kendi ülkesi de dahil olmak üzere dünyanın her yerinde mazlumlarla beraber olan Özçelik Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye terör saldırısına sessiz kalmadı.

Sosyal medyadan paylaşım yaptı

Yeni Zelanda korkunç bir terör saldırısına maruz kaldı. Camide cuma namazı kılmaya giden Müslümanlar bir teröristin saldırısına uğradı. Tüm dünyadan ytepkiler gelmeye devam ederken, Gamze Özçelik de sessiz kalamdı.Twitter hesabından paylaşım yapan Özçelik, şu ifadeleri kullandı:

"Yer, gök İslam iken, dağ, taş, alem gece gündüz Allah’ı zikreder, yaratılmış her şeyin sahibi ‘O’ iken, siz bu nuru söndürebileceğinizi mi sandınız? Şüphesiz; “La Galibe İllAllah” Allah’tan başka galip yoktur..."

''Ey zalimler, ne gecemiz ne gündüzümüz size ait. Ne mutluluğumuz, ne hüznümüz sizin eseriniz. Nasıl bir oyalanmadır, nasıl bir kandırmacadır sizde ki.. Vay halinize!

Minicik bir yaratılmışı dahi incitmekten, hakkına girmekten sana sığınırız Ya Rahim. Dönüş sanadır.. #NewZealand''


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >