Gamze Özçelik: Sudan'daki çocuklarım, Allah'a emanetsiniz

Gamze Özçelik, dünyadaki mazlumlara yardım ediyor.
Gamze Özçelik, dünyadaki mazlumlara yardım ediyor.

Dün Sudan'da bir darbe girişimi oldu. Umuda Koşanlar Derneği ile yardıma ihtiyacı olan insanları yalnız bırakmayan Zeynep Gamze Özçelik'in yeni durağı Sudan'dı. Ancak gerçekleşen darbe girişimi Özçelik'e engel olunca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Allah'a emanetsiniz çocuklarım, yoldaşlarım" ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre önce tesettüre giren, Arka Sokaklar dizisinde bir süre oynayan ve başarısı ile hafızalara kazınan Zeynep Gamze Özçelik, son zamanlarda yaptığı yardım çalışmaları ile adından söz ettiriyor. Toplumsal olaylara da sessiz kalmayan Özçelik'ten dün darbe girişimine maruz kalan Sudan ile ilgili bir paylaşım geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Dün sabah saatlerinde Sudan'da ordu devlet televizyonunu kuşatırken kısa bir süre sonra Sudan'ı 20 yılı aşkın bir süredir yöneten El Beşir'in görevi bıraktığı açıklandı.Yaşanan bu siyasi gerginlik dünya medyasında da büyük yankı uyandırırken yaşananlara bir tepki de eski oyuncu Gamze Özçelik'ten geldi. Sudan'da bulunan çocuklara yardım etmek üzere yolculuğa çıkmaya hazırlanan Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seyahatinin iptal olduğunu söyledi.

Gamze Özçelik'in yaptığı o paylaşım.
Gamze Özçelik'in yaptığı o paylaşım.

Haksızlık karşısında susmuyor

Umuda Koşanlar Derneği'nin kurucu başkanı olan Zeynep Gamze Özçelik,hem ülke içi hem ülke dışındaki mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor.

Haksızlık karşısında hiç bir zaman susmayan eski oyuncu dün Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde Batıkent'teki park alanında bir aracın 13 köpeğe zehirli tavuk eti yedirerek zehirlemesi ve köpeklerin ölmesi haberlerine de sessiz kalmadı.

Özçelik, sosyal medya hesabından işte bu paylaşımı yaptı:

Gamze Özçelik, zehirlenen sokak köpeklerini unutmadı.
Gamze Özçelik, zehirlenen sokak köpeklerini unutmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >