General Mobile GM6'ya Android Oreo güncellemesi geldi

General Mobile GM6
General Mobile GM6

General Mobile'ın Şubat sonundaki Mobile World Congress'te duyurduğu GM6 modeli için Android 8.0 Oreo güncellemesi yayınlandı.

Barselona'da düzenlenen MWC 2017 sırasında yerinde incelediğimiz General Mobile GM6, sonunda Android 8.0 Oreo güncellemesini almaya başladı. Yani bundan böyle GM6 kullanıcıları, telefonu en güncel Androidsürümüne yükseltebiliyor.

General Mobile GM6'da MediaTek'in MT6737T yonga seti yer alıyor.
General Mobile GM6'da MediaTek'in MT6737T yonga seti yer alıyor.

Yeni Android versiyonuyla beraber gelen önemli düzenlemeler mevcut. Farklı pencereler arasında boyutlandırma, otomatik doldurma sisteminin çok daha sağlıklı çalışması ve yenilenen emojiler bunlardan en önemlileri.

5 inç'ik IPS HD panelin kullanıldığı 1280 x 720 piksellik ekranda 2.5D Corning Gorilla Glass formu sunuluyor. Yani ekranın kenarları kavisli bir şekilde son buluyor da denilebilir. MediaTek MT6737T yonga setinin sunulduğu telefonda 1.5 GHz'de görev yapan 64 bit'lik dört çekirdekli işlemciye yer veriliyor. Arkadaki 13 MP'lik otomatik netlemeli ve çift tonflaşlı kameraya ek olarak önde ise özellikle selfie çekimleri için 8 MP'lik flaşlı bir kamera bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >