Gitmenizin Kesinlikle Yasak Olduğu 10 Yer

genel
genel

Buralara girmek için önemli bir sebebiniz olmalı.

Ne kadar zengin, ne kadar güçlü olsanız da her yere giremezsiniz. Bu dünyada çoğumuzun girmeyi çok istediği ancak girmenin tamamen imkansız olduğu, üst düzey derecede korunan bu yerlere girmek için çok önemli bir sebebiniz olmalı. İşte herkesin merak ettiği o yerler;



Coca Cola’nın Tarif Kasası – Georgia, A.B.D.
Coca-Cola dünyanın lider alkolsüz içecek üreticisi ve bu durum bir yüz yıl daha böyle olacak gibi görünüyor. Şirket gizli tarifini 125 yıldan daha uzun bir zaman dilimi içinde saklamayı başardı. Coca-Cola'nın tarifi Atlanta'da ki bir kasada tutuluyor.
Coca Cola’nın Tarif Kasası – Georgia, A.B.D. Coca-Cola dünyanın lider alkolsüz içecek üreticisi ve bu durum bir yüz yıl daha böyle olacak gibi görünüyor. Şirket gizli tarifini 125 yıldan daha uzun bir zaman dilimi içinde saklamayı başardı. Coca-Cola'nın tarifi Atlanta'da ki bir kasada tutuluyor.
Woomera Yasak Alanı – Avustralya
Woomera Yasak Bölgesi, içeride yürütülen faaliyetlerden dolayı yasaklanmış bir arazi. Bu alan askeri denemeler için kullanılıyor ve türünün gezegendeki en büyük örneği.
Woomera Yasak Alanı – Avustralya Woomera Yasak Bölgesi, içeride yürütülen faaliyetlerden dolayı yasaklanmış bir arazi. Bu alan askeri denemeler için kullanılıyor ve türünün gezegendeki en büyük örneği.
Svalbard Küresel Tohum Kasası – Norveç
Svalbard Tohum Merkezi dünyada meydana gelebilecek bir felaket için bütün bitki türlerinden birer tohum bulunmaktadır.
Svalbard Küresel Tohum Kasası – Norveç Svalbard Tohum Merkezi dünyada meydana gelebilecek bir felaket için bütün bitki türlerinden birer tohum bulunmaktadır.
Javari Koruma Bölgesi – Brezilya
Javari koruma bölgesi Brezilya'nın yağmur ormanlarında yer alıyor. Bu bölge dünyadan kendilerini izole etmiş bazı topluluklara da ev sahipliği yapıyor. Dünya üzerinde bilinen en ilkel hayata sahip bu toplulukları korumak için yetkililer, bu alanın çevresindeki yaklaşık 30.000 mil karelik araziye girişi yasaklamış durumda.
Javari Koruma Bölgesi – Brezilya Javari koruma bölgesi Brezilya'nın yağmur ormanlarında yer alıyor. Bu bölge dünyadan kendilerini izole etmiş bazı topluluklara da ev sahipliği yapıyor. Dünya üzerinde bilinen en ilkel hayata sahip bu toplulukları korumak için yetkililer, bu alanın çevresindeki yaklaşık 30.000 mil karelik araziye girişi yasaklamış durumda.
51. Bölge – Nevada, A.B.D
Amerikan hükümeti yıllarca 51. bölgenin varlığını inkar etse de içeride her ne varsa gerçekten hassas ve çok gizli olmalı çünkü insanlar bu alana yakın herhangi bir yerde görülürse hemen uzaklaştırılıyorlar.
51. Bölge – Nevada, A.B.D Amerikan hükümeti yıllarca 51. bölgenin varlığını inkar etse de içeride her ne varsa gerçekten hassas ve çok gizli olmalı çünkü insanlar bu alana yakın herhangi bir yerde görülürse hemen uzaklaştırılıyorlar.
Beyazların Centilmen Kulübü İngiltere'deki en gizli kulüplerden biri ancak 320 yılı aşkın süredir varoluşu onu iyi bilinen bir kulüp haline getirmiş. Bu kulüp cemiyetteki elit beyefendiler için kurulmuş ve kadınlar ya da sıradan halktan biri girişinin yakınlarına bile yaklaştırılmıyor.
Beyazların Centilmen Kulübü İngiltere'deki en gizli kulüplerden biri ancak 320 yılı aşkın süredir varoluşu onu iyi bilinen bir kulüp haline getirmiş. Bu kulüp cemiyetteki elit beyefendiler için kurulmuş ve kadınlar ya da sıradan halktan biri girişinin yakınlarına bile yaklaştırılmıyor.
Kuzey Sentinel Adası – Andaman Adaları, Bengal
Sentinel Adası Hint Okyanusu'ndaki en güzel adalardan bir tanesi ama adaya girmek imkansız. Bu adada yaşayan insanlar misafir kabul etmiyor. Bu insanlar modern medeniyeti ve dışarıdan gelen herhangi birini tamamen reddetmiş durumdalar. Fazla yaklaşan helikopterlere ve alçaktan uçan uçaklara bile taş ve oklarla saldırıyorlar.
Kuzey Sentinel Adası – Andaman Adaları, Bengal Sentinel Adası Hint Okyanusu'ndaki en güzel adalardan bir tanesi ama adaya girmek imkansız. Bu adada yaşayan insanlar misafir kabul etmiyor. Bu insanlar modern medeniyeti ve dışarıdan gelen herhangi birini tamamen reddetmiş durumdalar. Fazla yaklaşan helikopterlere ve alçaktan uçan uçaklara bile taş ve oklarla saldırıyorlar.
Disneyland Kulüp 33 – New Orleans, A.B.D.
1967'de Walt Disney tarafından açılmış. Bu gizli kulüp, yatırımcıları, siyasetçileri ve ünlüleri eğlendirmek üzere Disneyland'a yerleştirilmiş. Yerini gösteren herhangi bir tabela olmadığı için bulması da oldukça zor. Yıllık üyelik ücreti 25.000 dolar,üyelik için kayıt olma bedeli 10.000 dolar ve 14 yıl gibi kısa(!) bir bekleme süresinin ardından üyeliğiniz tescilleniyor.
Disneyland Kulüp 33 – New Orleans, A.B.D. 1967'de Walt Disney tarafından açılmış. Bu gizli kulüp, yatırımcıları, siyasetçileri ve ünlüleri eğlendirmek üzere Disneyland'a yerleştirilmiş. Yerini gösteren herhangi bir tabela olmadığı için bulması da oldukça zor. Yıllık üyelik ücreti 25.000 dolar,üyelik için kayıt olma bedeli 10.000 dolar ve 14 yıl gibi kısa(!) bir bekleme süresinin ardından üyeliğiniz tescilleniyor.
Yılan Adası – Brezilya
Brezilya'daki Yılan Adası asla gitmemeniz gereken yerlerden biri. Bu ada 4000'den fazla yılana ev sahipliği yapıyor. Bu yılanlardan bir çoğu zehirli türler ve bazıları sizi dakikalar içinde, bazıları ise birkaç saatte öldürecek güçtedir.
Yılan Adası – Brezilya Brezilya'daki Yılan Adası asla gitmemeniz gereken yerlerden biri. Bu ada 4000'den fazla yılana ev sahipliği yapıyor. Bu yılanlardan bir çoğu zehirli türler ve bazıları sizi dakikalar içinde, bazıları ise birkaç saatte öldürecek güçtedir.
Mezhgorye – Başkurtistan Özerk Bölgesi, Rusya
Mezhgorye kasabası Rus Devleti tarafından tamamen kapatıldı ancak burada yaşayan insanlar sürülmedi ya da öldürülmedi. NATO kaynaklarına göre burada yaşayan insanlar Rusya'nın dünyadan sakladığı Mount Yamantaw nükleer tesisinin merkezidir.
Mezhgorye – Başkurtistan Özerk Bölgesi, Rusya Mezhgorye kasabası Rus Devleti tarafından tamamen kapatıldı ancak burada yaşayan insanlar sürülmedi ya da öldürülmedi. NATO kaynaklarına göre burada yaşayan insanlar Rusya'nın dünyadan sakladığı Mount Yamantaw nükleer tesisinin merkezidir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >