Google, haber yayıncılarına 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor

Google News
Google News

Google, ilk kez Haziran'da duyurduğu 'yayıncılara destek' sürecini bugün itibariyle netleştirdi.

Toplamda 200 farklı haber yayıncısıyla yapılan anlaşmayla doğru ve nitelikli haber için şirketlere 1 milyar dolarlık destek sağlanacak.

Şu anda birkaç farklı ülkede geçerli olan sistemin önümüzdeki dönemlerde dünya geneline yayılması bekleniyor.

Google bir süredir yayıncıların yüksek kaliteli içeriklerde lisanslama ücreti alması yönünde çalışmalar yapıyor. Hatta Haziran'da yayınlanan blog gönderisiyle birlikte lisanslamanın kapsam alanı da çizilmişti. Almanya, Brezilya ve Avustralya'daki bazı yayın organlarıyla yapılan anlaşmalarla şirketin bu alanda ilerleyen süreçte Apple News'e rakip olabileceği konusu gündeme geliyor.

Google, bu yapı sayesinde kullanıcılara daha güvenli ve dolu içerikler sunmaya odaklanıyor.
Google, bu yapı sayesinde kullanıcılara daha güvenli ve dolu içerikler sunmaya odaklanıyor.

Konuya ilişkin detaylar netleşmeye başlıyor. Google'ın bu tip haberler ve yüksek kaliteli içerikler için medya kuruluşlarına 1 milyar dolarlık yapacağı duyuruldu.

Şu ana kadar toplamda 200 farklı yayıncıyla anlaşma ve iş ortaklıkları yapılmış durumda. Google News Showcase olarak isimlendirilen sistem bu ortaklığın asıl temelini oluşturuyor. Buradaki kilit nokta ise haberlerin güvenirliği.

Son birkaç yıldır Google ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin başına bela olan 'yalan haber' süreçlerinin bu şekilde önüne geçilmesi hedefleniyor.

Önümüzdeki süreçte tüm dünya geneline yayılması beklenen proje az önce de bahsettiğimiz gibi Apple'ın haber servisinin de karşısına konumlandırılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >