Google Haritalar toplu taşıma yoğunluğunu gerçek zamanlı göstermeye başlıyor

Google Haritalar
Google Haritalar

Google Haritalar, toplu taşıma hatlarının ne kadar kalabalık olduğunu gösteren bir güncelleme yayınladı.

Bu özellikle yola çıkmadan önce otobüs ve metro hatlarının yoğunluğuna bakabilir ve ardından yolculuğunuzu buna göre planlayabilirsiniz.

Pandemi döneminde kalabalığa girmekten kaçınmak için birçok kişi tarafından kullanılması bekleniyor.

Küresel çaptaki pandemi etkisiyle birlikte şirketler milyonlarca kullanıcının işine yarayan mobil uygulamaları güncelleyerek yepyeni özellikler ekliyor. Bunlar arasında en belirgin örneklerden biri ise Google Haritalar. Salgının başlamasından bu yana geçen süreçte birçok kez güncellenerek yeni özelliklerin dahil edildiği uygulama artık COVID-9 vaka sayılarını bile gösterebiliyor.

Google Haritalar, yeni güncellemeyle birlikte bu özelliği sunmaya başladı. Yani tüm kullanıcılara kademeli olarak açılmaya başlıyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasında olduğu gibi doğrudan harita üzerinden bölge bölge sayıları gösteren Google Haritalar'ın sosyal farkındalık açısından önemli fayda sağlayacağı aşikar. Hatta bu sayede vakaların yüksek olduğu bölgelerde seyahatlerin düşmesi dahi söz konusu olabilir.

Google Haritalar'a gelen bu özellik sayesinde kullanıcılar yoğun saatleri görerek dışarı çıkmaktan vazgeçebilir ya da işlerini erteleyebilir.
Google Haritalar'a gelen bu özellik sayesinde kullanıcılar yoğun saatleri görerek dışarı çıkmaktan vazgeçebilir ya da işlerini erteleyebilir.

Son olarak uygulamaya bir de toplu taşıma hattının ne kadar kalabalık olduğunu gösteren özellik eklendi. Bugünlerde bir kamusal alanın ya da metro hattının ne kadar kalabalık olduğunu öğrenmek sadece ulaşım kolaylığı sağlamaz aynı zamanda hayat da kurtarabilir.

Bu nedenle Google, artık yerel toplu taşıma hattı için gerçek zamanlı yoğunluk bilgilerini gösteren Harita güncellemesini hayata geçiriyor. Ayrıca şirket, yoğun ortamlardan kaçınılmasına yardımcı olmak için dünya çapında 20 milyonmekân için zamanlamabilgisi sağlıyor.

Buna ek olarak Google Haritalar ABD, Kanada, Almanya, Avustralya, Brezilya ve Hindistan'da yaşayanlar için harita üzerinden yemek siparişlerinin takibini yapmayı da sağlıyor. Platform artık bekleme ve teslimat sürelerini de harita üzerinden gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >