Google, Koronavirüs maskesi reklamlarını tamamen engelliyor

Google
Google

Google, önümüzdeki birkaç gün içinde web ve mobil aramalara ek olarak YouTube'ta da Koronavirüs maskesi reklamlarını tamamen engelleyeceğini açıkladı.

Böylece Facebook, Amazon ve eBay'in ardından Google da çok önemli bir adım atmış oldu.

Koronavirüs vakaları artmaya devam ederken bu tarz kararların önemi çok büyük.

Facebook, Koronavirüs'ü pazarlama amaçlı kullanmak isteyenlere müsaade etmiyor. Şirket, sanal ortam bile olsa halka açık alanlarda Korona virüs paniğinin yayılmaması için maske reklamlarını engelliyor. Amazon ve eBay'in de aldığı bu karar, yalan-yanlış yönlendirmelerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Böylece Amazon, eBay ve Facebook'un aldığı kararların ardından Google da maske reklamlarını yasaklıyor.
Böylece Amazon, eBay ve Facebook'un aldığı kararların ardından Google da maske reklamlarını yasaklıyor.

Facebook'un Ürün Yönetimi Direktörü Rob Leathern'in konuyla alakalı bir açıklaması da var:

    Tıbbi yüz maskeleri satan reklamları ve ticari şirketleri yasaklıyoruz. Süreci takip ediyoruz ve COVID-19 üzerinden halk sağlığını tehdit edecek politikaların önüne geçmeye başlıyoruz.

Sundar Pichai'nin Coronavirüs reklam politikası konusunda epey önemli kararlar aldığı aşikar. Google da benzer bir karar aldı. Arama motoru devi, Koronavirüs maske reklamlarını tamamen engelliyor. Şirket aslında tıbbi maskeleri internet üzerinden satıp kargaşaya yol açmak istemiyor. Google ayrıca bu sayede reklamverenlerin panik oluşturabilecek tarzda içeriklerinin de önüne geçmeyi hedefliyor.

6 haftada yüz binlerce reklam engellendi.

Bir Google sözcüsü, reklam politikalarının güncellenmesiyle birlikte son 6 hafta içinde 'yüz binlerce reklamı' engellendiğini bildirdi. Önümüzdeki birkaç gün içinde web, mobil ve YouTube'taki tüm reklamlarda cerrahi yüz maskelerinden bahseden reklamların ortadan kalkacağı da vurgulandı.

    Kullanıcıları korumaya ve Koronavirüs yayılmaya devam ettikçe faydalı ve güvenilir bilgiler sunmakta kararlıyız. Dikkatli bir şekilde tüm tıbbi yüz maskesi reklamlarını 'geçici olarak' yasaklamaya karar verdik. Durumu aktif olarak izliyoruz ve kullanıcıları korumak için gerekli işlemleri yapmaya devam edeceğiz.

Reklam politikasının güncellenmesine ek olarak, Alphabet ve Google CEO'su Sundar Pichai, Cuma günü Google teknoloji devinin ofisleri hakkında yeni kararlar aldı. Dünya Sağlık Örgütü ile bağlantı kuruldu ve 'evden çalışılması gerektiği' netleşti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >