Altın fiyatları neden düşüyor?

Altın fiyatları neden düşüyor?​
Altın fiyatları neden düşüyor?​

Altın fiyatlarındaki sert düşüş devam ediyor. Altın piyasasındaki belirsizlik vatandaşları tedirgin ediyor. Ons altındaki sert düşüş fiyatları aşağı çekti. Sabah itibariyle 1900 doların altına gerileyen ons altın 1883 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ise 900 TL seviyesinden düşerek 894 liraya kadar geriledi. Peki altın fiyatındaki düşüş devam edecek mi? Altın fiyatı neden düşüyor? İşte merak edilen soruların cevapları…

Altın fiyatlarındaki sert düşüş yatırımcıların radarına girmiş durumda. Fiyatlar iyice gerilerken piyasalardaki belirsizlik vatandaşları tedirgin ediyor. Peki altın neden düşüyor? Altın fiyatları daha da düşecek mi? Altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte yatırımcıların merakla sorduğu soruların cevapları…

Altın fiyatlarında sert düşüş devam ediyor

Ons altındaki sert düşüş fiyatları aşağı çekti. Sabah itibariyle 1900 doların altına gerileyen ons altın 1883 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ise 900 TL seviyesinden düşerek 894 liraya kadar geriledi.

Altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluştu

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizinin 50 baz puan artırılabileceğini söylemesi ve Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a doğalgaz akışını kesmesi altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturdu.

Altının kilogram fiyatı 905 bin liraya geriledi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı ise 905 bin liraya kadar geriledi. Altın piyasasına baktığımız zaman en düşük 902 bin lira, en yüksek 908 bin 200 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalarak 905 bin liradan tamamladı.

Altın borsasında son durum

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 2 milyar 48 milyon 325 bin 872,51 lira, işlem miktarı ise 2.268,82 kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 2 milyar 76 milyon 377 bin 531,11 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi, İar Döviz ve Kıymetli Madenler, Uğuras Kıymetli Madenler şeklinde sıralandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >