Günlük 2000 dolara paralı askerlik: Ukrayna için ilan verildi

Ukrayna'da askeri görev yapılması için ilan verdiği belirtildi
Ukrayna'da askeri görev yapılması için ilan verdiği belirtildi

Rusya karşısında 16 gündür direnen Ukrayna diğer ülkelere gönüllü asker çağrısında bulunmuştu. Gönüllü askerlik adı altında paralı asker ilanları verilmeye başlandı. İşveren ismi belirtilmeyen ABD merkezli bir şirketin, Ukrayna'da askeri görev yapılması için ilan verdiği belirtildi. İlana göre hemen işe başlanırsa günlük 1000 ile 2000 dolar arasında ödeme yapılacağı belirtiliyor ayrıca 5 yıllık askerlik tecrübesi olanlara öncelik verileceği ifade edilmiş.

Ukrayna için silahlı eleman arayan sitede, işin Ukrayna olduğu belirtilerek, işverenin, "Ukrayna'nın kırsal kesimlerinde ve büyük şehirlerinde bireylerin ve ailelerin" tahliyesinde görev yapmak üzere eleman aradığı belirtiliyor.

Ukrayna'da askeri görev için iş ilanı verildi

İlanda, 5 yıllık askeri deneyime sahip olanların tercih edileceği ifade edilirken, kadınların da başvurabileceği bilgisine yer veriliyor. İlandaki "iş ve görev sorumluluğu" başlığında, kendi kendine istihbarat toplayabilen, yerel güçlerle işbirliği yeteneğine sahip olunması gerektiği de belirtildi.

Beş yıllık tecrübe aranıyor

Sahip olunması gereken nitelikler ise, "Resmi ve özel askeri birimlerde, denizaşırı operasyonlarda en az bir yıl deneyimli olmak, 5 yıllık savaş tecrübesine sahip olmak, Sovyet ve NATO hafif silahlarına ilişkin iyi bilgi sahibi olmak, eleştirel düşünme becerilerine sahip olmak, hayatını korumak için karmaşık problemlerin üstesinden hızlı ve verimli bir şekilde gelmek, harita ve pusula ile yön bulma yeteneğine sahip olmak, fiziksel olarak formda olmak" diye sıralandı.

Yabancı dil tercihi dikkat çekti

Adaylar içinde, "Halihazırda Ukrayna'da, bu ülkeye yakın bir sınır ülkesinde veya bir AB veya Schengen ülkesinde ikamet eden adaylar ile Rusça, Ukraynaca, Lehçe, Slovakça, Macarca, Rumence ve/veya Moldova dillerini konuşanların" özellikle tercih edileceğine de dikkat çekildi.

İşe kabul edilenlere, deneyimlerine göre 1000 ile 2000 dolar günlük ödeme yapılacağı, iş sonunda ise ikramiye ödeneceği de ilandaki diğer bilgiler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >