Hafta sonu soğuk hava dalgası ve yağış geliyor: 18 ilde karla karışık yağmur bekleniyor

Foto/arşiv
Foto/arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son verilere göre, hafta sonu gelen yağışla birlikte Türkiye kışı yaşamaya başlayacak. Cumartesi günü gelecek yeni yağışlı hava dalgasıyla beraber hava sıcaklıkları ortalama 8-10 derece düşecek. 18 ilde yer yer karla karışık yağmur görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, cumartesi günü yeni yağışlı ve serin hava dalgası geliyor.

Cumartesi ve pazar günleri İstanbul'da da sağanak yağış beklenirken 14-15 derece arasında seyreden sıcaklık değerleri 8 dereceye düşecek.

18 ilde karla karışık yağmur bekleniyor

Cumartesi günü sağanak yağış yurdun özellikle batı ve iç kesimlerinde etkili olacak. Yurdun iç ve yüksek kesimlerinde, Ankara dahil 18 ilde karla karışık yağmur bekleniyor.

Pazartesi günü yağışların etkisini kaybetmesiyle hava sıcaklıkları yeniden birkaç derece yükselecek.

Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale'nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar iç ve doğu kesimlerde azalacak

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney, doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara'nın batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >