Hakkında 4 ayrı suçtan şikayet bulunan Ahmet Kural'ın hapis cezasına avukat yorumu

Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasıyla ifade veren Ahmet Kural'ın alacağı ceza merak konusu...
Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasıyla ifade veren Ahmet Kural'ın alacağı ceza merak konusu...

Sıla Gençoğlu'nun iddiaları sonucu Çağlayan Adliyesi'ne giderek ifade veren Ahmet Kural, ardından avukatıyla birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hakkında çıkan suçlarından 3 ay uzaklaştırma kararı alan oyuncu Ahmet Kural'ın kaç yıl hapis cezası alacağı, merak konusu oldu.

Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddia edilen oyuncu Ahmet Kural, dün Çağlayan Adliyesi'ne giderek 1,5 saat ifade verdi. Avukat Bedia Teymur, oyuncu Ahmet Kural'ın sanatçı Sıla'yı dövmesi olayını Haberler.com'dan Ecem Altan'a yorumladı. Teymur, Ahmet Kural'ın hapis cezası alması konusunda "Yaralama suçu ağırlığına göre ve fiilin doğurduğu sonuca göre 15 yıl hapis cezasına kadar varabilir" dedi.

Sıla'nın Avukatı kamu davası talep etti!

Sıla'nın Avukatı şikayet dilekçesinde, TCK'ya göre şüphelinin eylemlerine uyan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'kasten yaralama', 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'tehdit' ve yine 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'hakaret' ile tespit edilecek diğer suçlardan, emsal mahiyette cezalandırılması adına kamu davası açılmasını talep etti.

Olay soruşturma aşamasında
Konu hakkında soruları yanıtlayan Av. Bedia Teymur, şu açıklamalarda bulundu:"Ahmet Kural–Sıla Gençoğlu olayı şu anda soruşturma aşamasında. Bu aşamadaki bir olay ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak yaralama suçu TCK'da nasıl düzenlenmiş bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. Yaralamada bir cisim kullanılıp kullanılmadığına ve yaralamanın ağırlığına göre değişir. Hakim somut olayda suçun işleniş biçimini, suçun işlenmesinde kullanılan araçları, suçun işlendiği zamanı ve yeri, suçun konusunun önem ve değerini, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığını, failin kast veya taksire dayalı kusurunun ağırlığını ve failin güttüğü amacı göz önünde bulundurarak, işlenen suçun kanuni tanımında öngörülen cezanın alt ve üst sınırı arasında temel cezayı belirler."
Olay soruşturma aşamasında Konu hakkında soruları yanıtlayan Av. Bedia Teymur, şu açıklamalarda bulundu:"Ahmet Kural–Sıla Gençoğlu olayı şu anda soruşturma aşamasında. Bu aşamadaki bir olay ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak yaralama suçu TCK'da nasıl düzenlenmiş bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. Yaralamada bir cisim kullanılıp kullanılmadığına ve yaralamanın ağırlığına göre değişir. Hakim somut olayda suçun işleniş biçimini, suçun işlenmesinde kullanılan araçları, suçun işlendiği zamanı ve yeri, suçun konusunun önem ve değerini, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığını, failin kast veya taksire dayalı kusurunun ağırlığını ve failin güttüğü amacı göz önünde bulundurarak, işlenen suçun kanuni tanımında öngörülen cezanın alt ve üst sınırı arasında temel cezayı belirler."
"Mağdurda ağır sonuçlar doğmuşsa, yine ceza artar"
Av. Bedia Teymur, "Örneğin cisim kullanılmışsa bu silah sayılır ceza artar, mağdurda ağır sonuçlar doğmuşsa yine ceza artar beş yıl hapis cezasına kadar varır. İki yıl hapis cezaları bakımından genellikle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı (HAGBT) verilmektedir" açıklamasında bulundu.
"Mağdurda ağır sonuçlar doğmuşsa, yine ceza artar" Av. Bedia Teymur, "Örneğin cisim kullanılmışsa bu silah sayılır ceza artar, mağdurda ağır sonuçlar doğmuşsa yine ceza artar beş yıl hapis cezasına kadar varır. İki yıl hapis cezaları bakımından genellikle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı (HAGBT) verilmektedir" açıklamasında bulundu.
Kasten adam yaralama nedir?
"Kasten adam yaralama suçu, TCK md. 86'da 'vücut dokunulmazlığına karşı suçlar' başlığı altında 'Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' diyor kanun maddesi... Ancak aynı maddenin 2. Fıkrasında 'Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur' şeklinde bir düzenlenmiş, ve 3. Fıkrada ise nitelikli haller sıralanmış bunların içinde "Eş" durumu da sayılmıştır. Ancak biliyoruz ki Sıla ve Ahmet Kural evli değiller."
Kasten adam yaralama nedir? "Kasten adam yaralama suçu, TCK md. 86'da 'vücut dokunulmazlığına karşı suçlar' başlığı altında 'Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' diyor kanun maddesi... Ancak aynı maddenin 2. Fıkrasında 'Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur' şeklinde bir düzenlenmiş, ve 3. Fıkrada ise nitelikli haller sıralanmış bunların içinde "Eş" durumu da sayılmıştır. Ancak biliyoruz ki Sıla ve Ahmet Kural evli değiller."
Tokat atmak da 'kasten yaralama' sayılır!
Temur açıklamasına; "Ancak bir de şunu belirtmem gerekir ki, yargıtay kararlarında da sabit olduğu üzere bir kimsenin bir tokat dahi atması basit yaralama olarak görülmüş ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2014'te verdiği bir kararda 'Sanığın katılana tokat atarak kasten basit yaralama suçunu işlediği katılan ve tanık beyanlarından anlaşılmakla sanığın mahkumiyeti yerine, beraatine kararı verilmesi hukuka aykırıdır' şeklinde karar vermiştir" sözleriyle devam etti.
Tokat atmak da 'kasten yaralama' sayılır! Temur açıklamasına; "Ancak bir de şunu belirtmem gerekir ki, yargıtay kararlarında da sabit olduğu üzere bir kimsenin bir tokat dahi atması basit yaralama olarak görülmüş ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2014'te verdiği bir kararda 'Sanığın katılana tokat atarak kasten basit yaralama suçunu işlediği katılan ve tanık beyanlarından anlaşılmakla sanığın mahkumiyeti yerine, beraatine kararı verilmesi hukuka aykırıdır' şeklinde karar vermiştir" sözleriyle devam etti.
Sıla'nın avukatı, 'kamu davası' talep etti
Sıla'nın avukatı şikayet dilekçesinde, TCK'ya göre şüphelinin eylemlerine uyan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'kasten yaralama', 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'tehdit' ve yine 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'hakaret' ile tespit edilecek diğer suçlardan, emsal mahiyette cezalandırılması adına kamu davası açılmasını talep etti.
Sıla'nın avukatı, 'kamu davası' talep etti Sıla'nın avukatı şikayet dilekçesinde, TCK'ya göre şüphelinin eylemlerine uyan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'kasten yaralama', 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'tehdit' ve yine 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'hakaret' ile tespit edilecek diğer suçlardan, emsal mahiyette cezalandırılması adına kamu davası açılmasını talep etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >