Hayaller gerçek oldu! Artık pizza, makarna, hamburger yiyerek zayıflayabilirsiniz.

Artık fast food yiyerek de kilo verebilirsiniz.

İlerleyen teknoloji, yaşam koşulları, toplumun çalışma saatleri ve dışarıda yemek yeme alışkanlığı gibi durumlar, son zamanlarda etkisini fazlasıyla gösteriyor. Çalışan insanlar evlerinde her gün düzenli ve sağlıklı bir kahvaltı yapamadığı gibi, bir simit ya da bir sandviç ile sabahı geçirmeye çalışıyorlar. Hayat koşulları ve sorumluluklar buna mecbur bıraksa da, düzensiz beslenme hem kilo alımını sağlıyor hem sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. ABD'de bu sistemi destekler nitelikte yapılan çok sayıda araştırma, kalorisi yüksek olan birçok yiyecek ile kilo verilebileceğini söylüyor.
Diyet menüsü “salata” sandığınız kadar masum değil
Neredeyse diyette olan herkes dışarıda yemek yediğinde salata tercih ediyor. Ancak “diyet” sandığınız salataların bile, kimi zaman sadece hayalini kurduğunuz yiyecekler kadar kalorisi var. Salata siparişi verirken içerisine konan malzemeleri ayrıntılı öğrenin ve soslarını kendiniz ölçülü ekleyin.
Diyet menüsü “salata” sandığınız kadar masum değil Neredeyse diyette olan herkes dışarıda yemek yediğinde salata tercih ediyor. Ancak “diyet” sandığınız salataların bile, kimi zaman sadece hayalini kurduğunuz yiyecekler kadar kalorisi var. Salata siparişi verirken içerisine konan malzemeleri ayrıntılı öğrenin ve soslarını kendiniz ölçülü ekleyin.
Simit susamından korkmanıza gerek yok
Simit, peynir, çay üçlüsü toplumun vazgeçilmez kahvaltı kültürü arasında bir numarada yer alır. Özellikle çalışanlar sabahları hem pratik hem oldukça lezzetli bu üçlüden vazgeçemiyor. Bir yandan da kilo alma endişesiyle kimi zaman ara verip bir süre sonra yeniden yemeye başlıyorlar. Ancak simit sandığınız kadar zararlı ve kalorili değil. Simit susamlarında bulunan yağ, vücuda oldukça faydalı ve sağlığa yararlıdır. Siz yanına bir dilim peynir kesip yemeye devam edin.
Simit susamından korkmanıza gerek yok Simit, peynir, çay üçlüsü toplumun vazgeçilmez kahvaltı kültürü arasında bir numarada yer alır. Özellikle çalışanlar sabahları hem pratik hem oldukça lezzetli bu üçlüden vazgeçemiyor. Bir yandan da kilo alma endişesiyle kimi zaman ara verip bir süre sonra yeniden yemeye başlıyorlar. Ancak simit sandığınız kadar zararlı ve kalorili değil. Simit susamlarında bulunan yağ, vücuda oldukça faydalı ve sağlığa yararlıdır. Siz yanına bir dilim peynir kesip yemeye devam edin.
Diyette fast food özgürlüğü
Sabah'ın haberine göre; Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Beslenme Bilimleri Bölümü, “Enerji Yoğunluğu Diyeti” ile fast food tüketerek de kilo verilebileceğini söylüyor. Bu sistemin mantıklı bir amacı var; dışarıda yemek zorunda kalanlara “Dışarıda yemek yemeyin” demekten çok; “Doğru besini tercih etmeyi bilin” mesajı vermek.
Diyette fast food özgürlüğü Sabah'ın haberine göre; Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Beslenme Bilimleri Bölümü, “Enerji Yoğunluğu Diyeti” ile fast food tüketerek de kilo verilebileceğini söylüyor. Bu sistemin mantıklı bir amacı var; dışarıda yemek zorunda kalanlara “Dışarıda yemek yemeyin” demekten çok; “Doğru besini tercih etmeyi bilin” mesajı vermek.
Pilav ye, zayıfla
ABD Skidmore Üniversitesi'nde Profesör Paul Arciero'nun yaptığı araştırma,'dirençli nişasta'nın kilo aldırmadığı söylüyor. Akademik çalışmalarıyla bilinen Amerikan sağlık dergisi Nutrition Journal dergisinde yayınlanan bir makalede de, sanılanın aksine karbonhidratların her çeşidinin kilo aldırmadığı vurgulanmıştır.
Pilav ye, zayıfla ABD Skidmore Üniversitesi'nde Profesör Paul Arciero'nun yaptığı araştırma,'dirençli nişasta'nın kilo aldırmadığı söylüyor. Akademik çalışmalarıyla bilinen Amerikan sağlık dergisi Nutrition Journal dergisinde yayınlanan bir makalede de, sanılanın aksine karbonhidratların her çeşidinin kilo aldırmadığı vurgulanmıştır.
Pizza yemeyin demiyoruz; dikkatli olun diyoruz. 
Artık pizza görünce kaçmanıza gerek yok; sadece uygulamanız gereken bir takım şeyler var. Pizza yemeden önce küçük bir kase salata tüketin; büyük bir pizzadan ziyade 2, en fazla 3 ince dilim pizza yiyin. Kalın hamurlu, yağlı pizzalardan uzak durun. Herhangi bir restoranda pizza siparişi verirken bu ayrıntıları söylerseniz, size yardımcı olacaklardır.
Pizza yemeyin demiyoruz; dikkatli olun diyoruz. Artık pizza görünce kaçmanıza gerek yok; sadece uygulamanız gereken bir takım şeyler var. Pizza yemeden önce küçük bir kase salata tüketin; büyük bir pizzadan ziyade 2, en fazla 3 ince dilim pizza yiyin. Kalın hamurlu, yağlı pizzalardan uzak durun. Herhangi bir restoranda pizza siparişi verirken bu ayrıntıları söylerseniz, size yardımcı olacaklardır.
Sandviç var; sandviç var!
Önünüze gelen her sandviçi yiyecek haliniz yok; en azından biz bunu tavsiye etmiyoruz. Özellikle tam tahıllı, kepekli ya da çavdarlı ekmek tercih edin. Ekmek hamuru fazlaysa, sandviçi yapan kişiden hamurunu almasını rica edin. İçerisine yağsız peynir, bol yeşillik, domates ve salatalık dilimleyebilirsiniz. Yağsız tavada pişmiş ince tavuk dilimleri, yağsız ton balığı ve arada da olsa konserve mısırı da sandviçlerinize katabilirsiniz. Kocaman, içerisi mayonez ketçap dolu, jambonlu ve kaşarlı sandviçlerden uzak durun.
Sandviç var; sandviç var! Önünüze gelen her sandviçi yiyecek haliniz yok; en azından biz bunu tavsiye etmiyoruz. Özellikle tam tahıllı, kepekli ya da çavdarlı ekmek tercih edin. Ekmek hamuru fazlaysa, sandviçi yapan kişiden hamurunu almasını rica edin. İçerisine yağsız peynir, bol yeşillik, domates ve salatalık dilimleyebilirsiniz. Yağsız tavada pişmiş ince tavuk dilimleri, yağsız ton balığı ve arada da olsa konserve mısırı da sandviçlerinize katabilirsiniz. Kocaman, içerisi mayonez ketçap dolu, jambonlu ve kaşarlı sandviçlerden uzak durun.
"Hamburger” korkmayın yahu!
7'den 70'e neredeyse herkesin sevdiği hamburgerlerin diyet listelerinde yer aldığını görmüş olmak zor elbette. Ancak araştırmalar gösteriyor ki, diyet yaparken hamburger bile yiyebilirsiniz; kurallara uymak şartıyla elbette. Gerekirse 2 kat ekmek yerine tek katını tercih ederek yağsız ve ızgara et ile yemeye özen göstermelisiniz. Yanında kızartma yerine fırınlanmış patates; asitli içecekler yerine ayran tüketebilirsiniz.
"Hamburger” korkmayın yahu! 7'den 70'e neredeyse herkesin sevdiği hamburgerlerin diyet listelerinde yer aldığını görmüş olmak zor elbette. Ancak araştırmalar gösteriyor ki, diyet yaparken hamburger bile yiyebilirsiniz; kurallara uymak şartıyla elbette. Gerekirse 2 kat ekmek yerine tek katını tercih ederek yağsız ve ızgara et ile yemeye özen göstermelisiniz. Yanında kızartma yerine fırınlanmış patates; asitli içecekler yerine ayran tüketebilirsiniz.
Karbonhidratlar bazen masumdur
Makarna ve pilavdan bu kadar korkup kaçmanıza gerek yok. Makarna uzun süre tok kalmanıza yardımcı olup çok daha az kalori almanızı sağlayacaktır. Anlayacağınız makarna, sandığınız kadar kalorili değil. Siz sadece soslu ve kremalı makarnalardan uzak durun; illa ki sos istiyorsanız domates sosu tercih edebilirsiniz.
Karbonhidratlar bazen masumdur Makarna ve pilavdan bu kadar korkup kaçmanıza gerek yok. Makarna uzun süre tok kalmanıza yardımcı olup çok daha az kalori almanızı sağlayacaktır. Anlayacağınız makarna, sandığınız kadar kalorili değil. Siz sadece soslu ve kremalı makarnalardan uzak durun; illa ki sos istiyorsanız domates sosu tercih edebilirsiniz.
Kalorileri alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar da var.
Diyet listenize bu gıdaları eklerken dikkat etmeniz gereken kuralları unutmayın. Tüketmenizi asla önermediğimiz ve bir an önce hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ettiğimiz çok sayıda besin var. Aynı zamanda, diyet esnasında hayatınızın başrol oyuncusu olacak besinleri de unutmama gerekli.
Kalorileri alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar da var. Diyet listenize bu gıdaları eklerken dikkat etmeniz gereken kuralları unutmayın. Tüketmenizi asla önermediğimiz ve bir an önce hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ettiğimiz çok sayıda besin var. Aynı zamanda, diyet esnasında hayatınızın başrol oyuncusu olacak besinleri de unutmama gerekli.
Şekere dikkat! 
Sağlıklı beslenme önerilerinin çoğunda 3 beyaz tehlike kuralı vardır. Şeker ve şeker içeren besinler sınırlı tüketilmelidir. Sofra şekeri hem kilo alımına neden olur hem sağlığınızı olumsuz etkiler. Bu yüzden tüketeceğiniz besinleri tatlandırmak için doğal ürünlerden, bal ya da pekmezden faydalanın. Yapay tatlandırıcıların kullanımını tavsiye etmiyoruz.
Şekere dikkat! Sağlıklı beslenme önerilerinin çoğunda 3 beyaz tehlike kuralı vardır. Şeker ve şeker içeren besinler sınırlı tüketilmelidir. Sofra şekeri hem kilo alımına neden olur hem sağlığınızı olumsuz etkiler. Bu yüzden tüketeceğiniz besinleri tatlandırmak için doğal ürünlerden, bal ya da pekmezden faydalanın. Yapay tatlandırıcıların kullanımını tavsiye etmiyoruz.
Sıvı alımına özen gösterin
Diyet yaparken sıvı alımı oldukça önemlidir. Özellikle su ve yeşil çay tüketiminde oldukça özenli davranmalısınız. Su ve yeşil çay tüketimi, kilo kaybınıza neden olup yağ yakımını hızlandırır.
Sıvı alımına özen gösterin Diyet yaparken sıvı alımı oldukça önemlidir. Özellikle su ve yeşil çay tüketiminde oldukça özenli davranmalısınız. Su ve yeşil çay tüketimi, kilo kaybınıza neden olup yağ yakımını hızlandırır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >