Hem yaptı hem de denetledi: Bina depremde kullanılamaz hale geldi

Hatay'dan bir görüntü
Hatay'dan bir görüntü

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 6 katlı bir binada dışarıdan baktığınızda çok fazla hasar yok ancak içerisine girildiğinde manzara çok farklı binanın her yerinde büyük çatlaklar oluştu. 2011’de yapımına başlanan bina birkaç senede tamamlandı ancak işin dikkati çeken noktası ise bu binayı yapan müteahhittin aynı zamanda binayı denetleyen yapı firmasının sahibi olmasıydı.

Büyük deprem felaketinde acı tablonun neden bu kadar kötü olduğunun yanıtını gözler önüne seren bir detay daha ortaya çıktı. Hatay İskenderun’daki bir binanın müteahhitti aynı zamanda o binanın yapı denetimcisi çıktı. Yani kendi yaptığı binayı yine kendisi denetledi.

O binanın içinde çekim yapan Show Ana Haber ekibi de depremin ardından binada yer alan derin çatlakları ve yarıkları gözler önüne serdi.

Binadan görüntüler
Binadan görüntüler

Hem yaptı hem denetledi

Binada oturan daire sahipleri ise yaptıkları açıklamada “Binayı yapan kişi aynı zamanda denetleyen kişiydi, onay veren kişiydi. Hal böyle olunca da sonuç ortada oluyor. Canımızı çok zor kurtardık. Evimiz büyük hasar aldı. Benim dairem çok kötü, dairem de bütün duvarlarım gitti. İçeriye girilmez durumda, her taraf darma duman olmuş” ifadelerini kullandı.

Kendi yaptığı işi kendi denetleyen müteahhit nedeniyle kimse canından olmadı. Binanın durumu ise yapı denetim firmasının raporu ile ortaya çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >