Honda'nın elektrikli otomobilleri 15 dakikada şarj olacak

Honda Sports EV
Honda Sports EV

Elektrikli otomobil konusunda en önemli çıkışını geçen ayki Tokyo fuarında yapan Honda, 2022'de piyasaya süreceği araçlarda yeni nesil bataryalar kullanacak ve ultra hızlı şarj sistemlerine destek sunacak.

Elektrikli otomobilde Nissan'ın, hibritte ise Toyota'nın gerisinde kalan Honda, geçen ay düzenlenen Tokyo oto fuarında önemli bir atılıma imza attı. Yeni nesil elektrikli otomobil konseptlerini tanıtan Japon şirket, otomotiv endüstrisi için dönüm noktası olarak nitelendirilen 2020 için çok iyi hazırlandığını gösterdi. 15 dakikada 240 kilometre menzil sağlayan şarj sistemi Honda'nın en büyük kozu olacak.

İlk detayları Nikkei tarafından paylaşılan şarj sistemi, 2022'ye kadar piyasaya sürülecek Honda elektrikli otomobillerinde kullanılacak. 350kW standardını benimseyen şarj sistemine destek sunacak yeni nesil bataryalar geliştiren Honda'nın Panasonic veya bir başka batarya üreticisiyle ortaklık kurmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Ortaklık, bugünün en hızlı şarj sistemlerinden üç kat daha hızlı şarj olabilen Honda otomobillerinin önünü açacak.

Tam elektrikli Honda Urban geliyor

Ultra hızlı şarj dönemi öncesi piyasaya sürülecek ilk Honda elektriklisi Urban konseptini temel alacak. Eylüldeki Frankfurt fuarında gün yüzüne çıkan konsept, şirketin elektrikli otomobil planında büyük yer tutuyor. Seri üretime uygun versiyonu 2019'da Avrupa'ya gelecek olan Honda Urban, şehir otomobili profiline uyan Nissan Leaf ve Renault Zoe'ye rakip olacak.

Sıra dışı kabin tasarımıyla dikkat çeken Honda Urban EV konseptinin 2019'da daha gerçekçi bir iç dizaynla karşımıza çıkması bekleniyor.
Sıra dışı kabin tasarımıyla dikkat çeken Honda Urban EV konseptinin 2019'da daha gerçekçi bir iç dizaynla karşımıza çıkması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >