Tesla Motors'a ait tüm araçlar ve özellikleri

Tesla Motors araçları
Tesla Motors araçları

Elektrikli otomobilleriyle oldukça iddialı bir çıkış yakalayan Tesla Motors, günümüzün en çekici markaları arasında bulunuyor. Biz de kısa bir zamanda dev markaların arasına girmeyi başaran Tesla Motors’un araçlarını sizler için derledik.

Bir Amerikan şirketi olan Tesla Motors aynı zamanda bulunduğu ülkenin en büyük otomotiv markası. NASDAQ borsasında işlem gören ve halka açık olan bu şirket, ilk olarak 2013 yılında hissedarlarına kâr payı dağıtmıştır. İlk üretimini 2008 – 2012 yılları arasında yapan Tesla’nın bugün toplamda 5 elektrikli aracı bulunmaktadır.

İşte Tesla Motors'a ait olan elektrikli araçlar ve teknik özellikleri...

1- Model S

2012 Haziran ayından beri Tesla’nın Fremont, California (Silikon Vadisi) fabrikasında üretilmekte olan Model S, 4 kapılı lüks bir modelidir. Batarya kapasitesine göre farklı isimler alan Model S, örneğin 70 kWh kapasiteli bataryaya sahipse Model S 70D adını, 90 kWh batarya kapasitesine sahipse Model S 90D adını alıyor.

Tesla Model S.
Tesla Model S.

Kaliforniya’da üretilen Model S’ler AB’nin uyguladığı büyük satış vergilerinden dolayı Hollanda’daki Tesla merkezinde montajlanıyor. Aracın bataryaları ön ve arka tekerlerin arasında bulunuyor. Modelin en yüksek performansa sahip versiyonu Model S P90D 0’dan 100’e 3 saniyenin altında ulaşmaktadır. Lithium – ion kimyalı piller ile çalışan Model S, 4X4 bir çekişe sahip. Hemen her prizden şarj olabilen Model S’in ortalama menzili 450 km’dir.

Tesla Model S.
Tesla Model S.

2014 yılından itibaren üretilen Model S’lerde otomobilin önünde bulunan kamera ile radar, 360 derece etrafı sürekli gözetleyen ultrasonik sensörler ve GPS konum verisi donanımı mevcut. Model S’in dikkat çeken iç tasarımında 17 inçlik dokunmatik bir ekran bulunuyor. Bu dokunmatik ekran sunroof, farlar, navigasyon, klima, radyo, kapı kilidi, şarj etme ve diğer ayarları pratik bir şekilde yapmanıza olanak sağlıyor.

Tesla Model S iç dizayn.
Tesla Model S iç dizayn.

Güvenlik testlerinden 5 üzerinden 5 yıldız alarak dayanıklılığını da kanıtlamış olan Model S, 2,5 ton ağırlığında olmasına rağmen oldukça seri bir sürüş sunuyor. Piyasaya sürüldükten 3 sene sonrasına kadar 80 bin üzerinde bir satış yapan Model S, şirketin adını duyuran önemli modellerden biri olmayı başardı.

Model S güvenlik testinde.
Model S güvenlik testinde.

2-Model X

Tesla Model X, Tesla’nın geliştirdiği SUV model bir elektrikli araçtır. Model S ile aynı zamanlarda tanıtılan elektriklinin martı kanat kapıları, çekiş özelliği vb. birçok radikal karardan dolayı üretimi 3 yıl kadar gecikmiştir. İlk teslimatları Eylül 2015’te yapılan Model X, Elon Musk tarafından en güvenli SUV olarak tanıtılmıştı. Tıpkı Model S’deki gibi bataryanın aracın tabanında bulunması araca dayanıklılık kazandırırken önde motor yerine boşluk olması da çarpışma sırasında oluşacak şiddeti emerek daha az hasar oluşturuyor.

Tesla Model X.
Tesla Model X.

Normal araçların 10 katı büyüklüğünde bir hava filtresine sahip araçta, bir biyolojik saldırıya karşı korunma modu bile var. Bu mod, büyük geniş hava filtresi sayesinde, açıldığında araç içinde bulunan havayı polen, alerjen, bakteri ve her türlü mikroptan arındırıyor, içeride pozitif basınç oluşturuyor ve herhangi bir mikrop girişini engelliyor. Bu özellik ilk olarak Model X’de sunulurken yeni makyajla Model S’de getirildi.

Model X ön cam.
Model X ön cam.

Model X’in en dikkat çeken özelliğiyse şüphesiz kanat yapısındaki kapılar. Aracın üretimini geciktiren bu kanat kapıların tasarımındaki amaç ise büyük ailelerin tercih edeceği bilindiğinden hem koltuklara hem de koltuk arkalarına kolaylıkla ulaşımı sağlamak. Kullanım sırasında panoramik bir görüntü sağlayan ve tavana kadar uzanan ön cam, bugüne kadar ki en büyük SUV camı konumunda bulunuyor. 7 veya 6 koltuklu sipariş edilen Model X, 2.3 tona kadar yük çekebiliyor. Ortalama 400 km’lik bir menzile ulaşan Model X’de aerodinamik sebeplerden ötürü arkada otomatik açılır kapanır rüzgarlık yer alıyor.

Tesla Model X.
Tesla Model X.

3-Model 3

0’dan 100’e 5,6 saniyede ulaşabilen Model 3, ortalama 350 km’lik bir menzil kat ediyor. 5 yetişkinin rahatlıkla yolculuk etmesine imkan veren Model 3, 400 kilograma yakın bir bagaj kapasitesine sahip. Kokpitte 15 inçlik 1 adet ekran bulunan elektrikliye sahip olmak isteyenlerin 1000 dolar ön sipariş ücreti ödemesi gerekiyor. Model 3’de bulunan ekran Model S ve Model X’de olduğu gibi dikey değil yatay olarak yerleştirildi.

Tesla Model 3.
Tesla Model 3.

Model S ve Model X’e göre daha küçük bir yapıda olan Model 3’in, arkadan itişli ve dört çeker versiyonları bulunuyor. Arkadan itiş versiyonu ve dört çeker versiyonu arasında 5 bin dolar gibi bir fiyatlandırma farkı bulunuyor. Çelik ve alüminyum karışımı Model 3’de tam otonom sürüş için yoğun bir mesai harcanıyor. İlk teslimat 30 adetle Temmuz 2017’de yapılan Model 3, diğer elektriklilerden çok daha uygun bir fiyatla (35 bin dolar) satışa sunuldu.

Tesla Model 3 iç dizayn. Fotoğraf: CNET.
Tesla Model 3 iç dizayn. Fotoğraf: CNET.

Model 3’ün küçük boyutlarda olması sizde güvenlik konusunda soru işaretleri bırakmasın. Çünkü araçta otomatik acil frenleme, çarpışma önleme ve 8 hava yastığı bulunuyor. Özetle Model 3, daha küçük, daha basit, daha ekonomik bir elektrikli otomobil. Markanın üretimdeki en yeni aracı olan Model 3, en gelişmiş otomobil değil sınıfının en güvenilir otomobili olarak nitelendiriliyor.

Tesla Model 3.
Tesla Model 3.

4-Roadster

Roadster, Tesla Motors’un ilk elektrikli tırıyla birlikte sürpriz bir şekilde tanıtılan ve belki de Tesla’nın en etkileyici aracı oldu. Tesla’nın ürettiği ilk otomobil olan Roadster, muhteşem bir görünüm ve performansla geri dönüyor. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan süper elektrikli otomobil, 200 kW batarya ile 1000 kilometre menzil sunacak. Bu rakamı ülkemize uyarlayarak daha anlaşılır hale getirirsek, Roadster İstanbul’dan Trabzon’a tek şarj ile gidebilecek örneğini verebiliriz.

Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.
Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.

100 km / s hıza sadece 1.9 saniye gibi inanılması zor bir sürede çıkabilen elektrikli otomobilin 400 km / s hıza çıkabildiği açıklandı. Hız konusunda daha şimdiden Bugatti araçlarıyla kıyaslanan Roadster, aynı zamanda özellikle gençlerin hoşuna giden üstü açılabilen bir tavana sahip.

Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.
Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.

Araçla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan şirketin CEO’su Elon Musk, Roadster’in giriş seviyesi olduğu farklı aparatlarla çok daha yüksek performanslara ulaşılacağını açıkladı. Spor otomobilde dört koltuk bulunacak ve 10.000 tork üretebilen üç motorun kontrolü sıra dışı bir direksiyonla sürücüye bırakılacak.

Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.
Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.

Üstü açılabilen otomobilin şimdilik sadece kırmızı ve gri prototipleri ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde diğer seçeneklerin de test sürecinde kameralara yakalanması muhtemel. Roadster’in seri üretim tarihi olarak da 2020 yılı gösterildi.

Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.
Tesla Roadster. Fotoğraf: NetCarShow.

5-Semi

Elektrikli otomobilleriyle yeni bir teknoloji kanalı açan Tesla Motors, son olarak otomobil konseptinin dışına çıkarak bir tır tanıtımı yaptı. Tanıtımda konuşan Elon Musk Kaliforniya, ABD’de tanıtılan Semi isimli elektrikli tır için ‘’Çok çabuk hızlanan, inanılmaz bir araç yapmak istedik’’ dedi.

Tesla Semi.
Tesla Semi.

Semi Truck, yüklüyken 100 km / s hıza 20 saniyede çıkarken boş haliyle sadece 5 saniyede çıkabiliyor. Aracın garanti parçalarını değiştirme garantisi de 1 milyon km'ye kadar veriliyor. 30 dakikalık şarj ile 640 km yol kat edebilen araç dolu pille 800 km yol kat edecek. Normal bir tır %5 eğimli yolda saatte 70 km/s hızla yol alıyorken Semi Truck aynı yolda 105 km/s hıza ulaşabilecek.

Tesla Semi.
Tesla Semi.

Otopilot teknolojisine sahip araç sürücüleri şoförlükten çıkararak birer filo yöneticisi haline getirecek. Bu da şoförlerin yorulma, uyuklamalarına bağlı kazaların ve gecikmelerinin de önüne geçecek.

Tesla Semi iç dizayn.
Tesla Semi iç dizayn.

Büyük bir merakla beklenen elektrikli tırın seri üretime geçeceği tarih olarak da 2019 yılı gösterildi. Diğer tırların aksine Semi Truck'ın direksiyonu sağ veya solda değil iç konsolun tam ortasında bulunuyor. Aracın camının da diğer araçlara göre oldukça dayanıklı olduğu yine tanıtımda özellikle vurgulandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >