Huawei, HarmonyOS 2.0 ile bilgisayar ve otomobillere açılıyor

HarmonyOS
HarmonyOS

Huawei, bir süredir geliştirdiği kendi mobil işletim sisteminin yeni versiyonuyla daha geniş bir alana yayılmayı hedefliyor.

HarmonyOS 2.0 ile birlikte akıllı telefonların yanı sıra bilgisayarlar ve hatta akıllı telefonlara destek sağlanması bekleniyor.

Önümüzdeki süreçte Android'i bir kenara bırakıp akıllı telefonlarında kendi mobil işletim sistemi HarmonyOS'u kullanmak isteyen Huawei, bu konu üzerine eğilmeye devam ediyor.

HarmonyOS, yalnızca akıllı telefonlar değil bilgisayar ve hatta otomobillerde bile kullanılabilecek.

ABD ve Huawei arasındaki gerilimin bu yeni işletim sistemini doğurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yani aslında Çinli üretici B planını devreye sokmuş oldu. Evet, epey uzunca bir süre Androidtelefonlar duyurmaya devam edecek.

Ama nihai hedef yıllar sonra da olsa tamamen kendi işletim sistemini oturtmak.

    HarmonyOS nedir? Huawei'nin Android ekosistemine cevabı. HarmonyOS'un en kısa tanımlaması bu diyebiliriz. Yeni sistemde 4 temel özellik üzerinde duruluyor. Bunlar kesintisiz, sorunsuz, güvenlik ve birleşme olarak geçiyor. Üstelik sanılanın aksine (gerçi daha önce de konuyla alakalı çok fazla açıklama yapılmıştı) akıllı telefonlar haricinde akıllı saatler, araç isi sistemler ve akıllı hoparlörler de dahil olmak üzere bu sistem aslında birçok farklı cihazda kullanılabilecek.

HarmonyOS şimdi de yeni sürümle birlikte kademe atlıyor. Az önce bahsettiğimiz ABD ve Huawei arasındaki gerilim nedeniyle şirketlere Androidlisansları verilmiyor. Huawei ile kendi servisleriyle bu açığı kapatmaya çalışıyor.

Yeni bilgiler, Eylül'de HarmonyOS 2.0'a geçiş yapılacağı yönünde. Aslına bakılırsa bu yeni sürümle birlikte bilgisayar, otomobil, hatta akıllı saat ve akıllı bileklik gibi giyilebilir ürünlere destek başlıyor.

Evet; şu an için kullanıcılar bu yenilikleri takip etmenin ötesine gidemiyor. Ancak gelecek yıl artık Huawei'nin HarmonyOS ile birlikte yeni bir akıllı telefon sunabileceği konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >