Huawei HarmonyOS'un ilk beta versiyonu gelecek ay geliştiricilere açılıyor

HarmonyOS
HarmonyOS

Huawei, akıllı telefonlar için geliştirilen HarmonyOS versiyonunun ilk betasının 18 Aralık'ta geliştiricilere açılacağını duyurdu.

Böylece geliştiricilerden gelecek dönüşlerle birlikte mobil işletim sistemindeki hataların düzeltilmesi ve iyileştirmelerin yapılması bekleniyor.

Çinli şirket, şu anda tüm personelin Huawei ekosistemi etrafında toplandığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtiyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli şirketler arasındaki gerilim Huawei'nin önemli bir adım atarak kendi mobil işletim sistemini geliştirmesini sağladı. Özellikle son birkaç yıldır bu konuda ciddi çaba sarf eden Huawei, ekosistemi bu temel üzerine oturtmak istiyor. Android tarafında her geçen gün daralan çember, Huawei'yi bu noktada zorunlu bırakıyor da denilebilir.

HarmonyOS, daha önce de birçok haber ve videoda bahsettiğimiz gibi aslında yalnızca akıllı telefonlarda yer almayacak. Buna ek olarak otomobiller, giyilebilir ürünler ve akıllı ev ürünlerinde de yüklü olarak gelecek. Yani aslına bakılırsa süreç uzun ve epey zorlu. Ama yine de az önce bahsettiğimiz nedenlerden dolayı Huawei'nin taşın altına elini koyması şart.

İlk beta 18 Aralık'ta çıkıyor

Konuyla alakalı son dönemlerde yaşanan en heyecan verici gelişme ise akıllı telefonlar için geliştirilen ilk betanın yakında çıkıyor oluşu. Yani aslına bakılırsa uygulama geliştiriciler mobil işletim sisteminin ilk versiyonunu kullanabilecekler.

Şu anda akıllı telefonlara özel ilk beta için verilen tarih 18 Aralık. Ayrıca bununla birlikte takvime bakıldığında ilk sürümün yüklü olduğu cihazların da 2021'in ilk iki ayında geliştiricilere sunulacağı belirtiliyor.

Tüm personel Huawei ekosistemine yoğunlaşmış durumda.

Şirket cephesinden gelen bilgilere göre Huawei cihazların %90'ı şu anda HarmonyOS'un kurulmasına hazır durumda.
Şirket cephesinden gelen bilgilere göre Huawei cihazların %90'ı şu anda HarmonyOS'un kurulmasına hazır durumda.

Konuyla alakalı olarak Huawei Tüketici Elektroniği Grubu'nda yazılım biriminin başında bulunan Wang Chenglu, şu anda tüm çalışanların Huawei ekosistemi etrafında toplandığını ve hazırlığın devam ettiğini duyurdu.

Geliştiricilere sunulmasıyla birlikte geri dönüşlerin de toplanacağı biliniyor.

Daha sonrasında hataların giderilmesi, daha iyi bir sürümün ortaya çıkarılması için gereklirevizyonlarınyapılması ve iyileştirmelerle birlikte süreç devam edecek.

Huawei cihazların %90'ı HarmonysOS'a hazır.

Wang'ın açıklamalarında dikkat çekici bir diğer bölüm ise Huawei cihazların %90'ının HarmonyOS'a hazır olması. İlerleyen günlerde konuyla alakalı gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >