Huawei, uygun fiyatlı ürünler geliştiren Honor'u satabilir

Honor
Honor

Çinli Huawei, alt markası Honor'u satarak bundan böyle yoluna tek devam edebilir.

Özellikle uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla ülkemizde de ilgi gören Honor, aralarında Huawei'nin ürün dağıtıcısı da olan bir konsorsiyuma satılabilir.

Bir süredir ekosistem oluşturma konusunda yoğun çaba sarf eden Huawei, bu kapsamda çok önemli bir adım atıp HarmonyOS'un ilk betasını 18 Aralık'ta dağıtıma çıkarıyor. İlk etapta geliştiricilere sunulacak olan mobil işletim sisteminin gelecek yılın ilk aylarından itibaren cihazlarda kurulu olarak gelmesi bekleniyor.

Honor, özellikle de uygun fiyatlı modelleri sayesinde ülkemizde de ilgi görüyor.
Honor, özellikle de uygun fiyatlı modelleri sayesinde ülkemizde de ilgi görüyor.

Huawei'de durumlar böyleyken alt markası Honor ile alakalı sürpriz bir gelişme yaşandı. Söylentilere göre Huawei, Honor'u satıp tüm ürünlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor. Hatta yayınlanan haberlere göre kapsamlı görüşmeler başlamış durumda.

Honor'un ismi, Shenzhen şehir yönetiminin de aralarında bulunduğu şirketler birliğiyle geçiyor. Hatta 15.2 milyar dolarlık nakit bir ödeme de ayrıntılardan bir diğeri. Bu arada aslında Huawei'nin dağıtıcısı olarak bilinen Digital China'nın da Honor'u satın alabilmek için konsorsiyuma dahil olduğu ifade ediliyor.

Peki bu ne anlama geliyor?

Honor'un konsorsiyuma devredilmiş olması aslında hem AR-GE hem de üretim tesislerinin Huawei bünyesinden çıkıp bağımsız bir marka haline gelmesini sağlıyor. Eğer söylentiler doğruysa ve Huawei bu tip bir karar aldıysa arkasındaki nedenlerine de bakmak gerekiyor. Zira şirket son dönemlerde özellikle ABD tarafından köşeye sıkıştırılmış durumda. Birbiri ardına yaptırımlarla karşılaşan Huawei, aynı kısıtlamaların Honor'a da sıçraması neticesinde iyice çıkmaza giriyor. Hal böyle olunca da Honor'un el değiştirmesi mantıklı olarak görülüyor olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >