Huawei yalanladı: HarmonyOS bu sene duyurulmayacak

HarmonyOS
HarmonyOS

Huawei'nin son 3 yıldır üzerinde yoğun mesai harcadığı mobil işletim sistemi HarmonyOS ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Bu sene çıkabileceği söylentilerin ardından açıklama yapan Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, HarmonyOS yüklü akıllı telefonların tanıtılmasıyla alakalı bu seneye dair bir hedeflerinin olmadığını duyurdu.

Huawei, uzunca bir süredir kendi mobil işletim sistemi HarmonyOS üzerinde çalışıyor. Hatta son söylentiler bu sene içinde ilk modellerin çıkabileceği yönündeydi. Fakat son olarak gelinen noktada bu söylentilerin tümü yalanlandı.

    HarmonyOS nedir? Huawei'nin Android ekosistemine cevabı. HarmonyOS'un en kısa tanımlaması bu diyebiliriz. Yeni sistemde 4 temel özellik üzerinde duruluyor. Bunlar kesintisiz, sorunsuz, güvenlik ve birleşme olarak geçiyor. Üstelik sanılanın aksine (gerçi daha önce de konuyla alakalı çok fazla açıklama yapılmıştı) akıllı telefonlar haricinde akıllı saatler, araç isi sistemler ve akıllı hoparlörler de dahil olmak üzere bu sistem aslında birçok farklı cihazda kullanılabilecek.

Bu bilginin ardından Huawei'nin HarmonyOS yüklü akıllı telefonlarının 2021'in ilk çeyreğinde tanıtılabileceği konusu gündeme gelmeye başladı.
Bu bilginin ardından Huawei'nin HarmonyOS yüklü akıllı telefonlarının 2021'in ilk çeyreğinde tanıtılabileceği konusu gündeme gelmeye başladı.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, yaptığı bir konuşmada HarmonyOS yüklü akıllı telefonun bu sene tanıtılmayacağını duyurdu.

2020 içinde bu yeni işletim sistemli modellerin duyurulması gibi bir hedefleri olmadığını belirten Richard Yu, tanıtımın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği hakkında herhangi bir açıklama ise yapmadı.

Ama tabii bu bilgi HarmonyOS'ungeliştirilme sürecinin askıya alındığı anlamına gelmiyor. Çalışmalar tam gaz devam etse de süreç uzayabilir. Geçtiğimiz yıllardaki mobil işletim sistemi çalışmalarından yola çıkarak aslında bu kararın çok yerinde olduğunu da söylemek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >