Huawei'den 'ulusal güvenlik tehdidi etiketine' tepki

Arşiv
Arşiv

Huawei, ABD Federal Haberleşme Komisyonuna (FCC) tepki gösterdi. Firma, üzerindeki ulusal güvenlik tehdidi etiketini "hukuksuz ve saptırılmış" olarak niteledi. Şirketler için belirlenen bu tarz etiketler, şirketlerin başarılarını ciddi şekilde etkiliyor.

Çinli telekomünikasyon devi Huawei, FCC'den kendilerini ulusal güvenlik tehdidi olarak tanımlayan karara varmamalarını istedi. Dev firma kararı "hukuksuz ve saptırılmış" olarak yorumladı.

FCC'den Huawei'in talebine henüz bir cevap gelmedi.

  • Huawei, FCC'ye sunduğu 200 sayfalık dilekçede,
  • "Bu hareket kongre üyeleri de dahil olmak üzere bazı hükûmet yetkilileri tarafından Huawei'yi zorlu ve damgalayıcı kısıtlamalar için ayırmak, ABD pazarından çıkarmak ve itibarını burada ve tüm dünyada zedelemek için tasarlandı." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

  • FCC Kasım ayında, Huawei'den ekipman almak için yerel şebekelere verilen devlet desteğini durdurmuştu. Karara gerekçe olarak, Huawei'in "ulusal güvenlik tehdidi" teşkil etmesi gösterilmişti.
  • ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz Mayıs ayında Huawei karşısında sert kararlar almış ve bir yürütme emri vererek Huawei ile olan tüm bağlarını koparmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >