İBB'nin Abdülhamid Han hassasiyeti: Tramvay yoluna ses emici sistem yerleştirildi

Çemberlitaş'tan geçen tramvay yoluna kırmızı ışıklı şerit ses emici amort sistemi yerleştirildi.
Çemberlitaş'tan geçen tramvay yoluna kırmızı ışıklı şerit ses emici amort sistemi yerleştirildi.

Abdülhamid Han Peygamber Efendimizin ruhu incinmesin diye raylara keçe döşetmiş, keçe ile döşenen bu rayların günün belli saatlerinde gülsuyu ile yıkanmasını istemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı hassasiyeti Abdülhamid Han için gösterdi. İBB Abdülhamid Han’ın türbesinin bulunduğu Çemberlitaş'tan geçen tramvay yoluna kırmızı ışıklı şerit ses emici amort sistemi yerleştirdi.

Abdülhamid Han peygamberimize o kadar hürmetliydi ki Medîne Tren İstasyonuʼnu Peygamber efendimizin rûhâniyetini rahatsız etmemek düşüncesiyle Kubbe-i Hadrâ’dan yaklaşık 2 km. uzağa yaptırmış ve Medîne içerisinde bulunan bütün raylar, üzerinden vagonlar geçtikçe gürültü çıkarmasınlar diye keçe ile kaplatmıştı.

Keçe ile döşenen bu raylar Peygamber efendimize duyulan hürmet ve muhabbet dolayısıyla günün belli saatlerinde gülsuyu ile yıkanıyordu.

İBB aynı hassasiyeti Peygamber aşığı 2. Abdülhamid için gösterdi

Yıllar önce Abdülhamid Han'ın yaptığı inceliği bu sefer İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı.

İBB tarafından Abdülhamid Han'ın türbesinin olduğu Çemberlitaş'tan geçen T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattının o bölgedeki tramvay yoluna kırmızı ışıklı şerit ses emici amort sistemi yerleştirildi.

İBB tramvay yoluna ses emici sistem yerleştirdi.
İBB tramvay yoluna ses emici sistem yerleştirdi.

İBB’nin bu hassasiyeti sosyal medyada takdir topladı. İşte Twitter'dan İBB'nin Abdülhamid Han inceliğine yapılan yorumlar...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >