IFA 2019 yaklaşıyor: LG, Eylül'de üç ekranlı bir akıllı telefon duyurabilir

LG IFA 2019
LG IFA 2019

● LG'nin Eylül'de katlanabilir forma sahip bir akıllı telefon tanıtacağı ortaya çıktı.

● Yeni telefonda iki ana ekrana ek olarak bir de ön yüzde yardımcı ekranın yer alacağı biliniyor.

● Şirket, yayınladığı 19 saniyelik kısa videoyla detayları paylaştı. Etkinlik ise 6 Eylül'de Berlin'de gerçekleşiyor.

Birkaç yıl içinde akıllıtelefonların formu önemli ölçüde değişti. Eskiden minik ekran; büyük çerçeve ve tek kameraya yer verilirken, bugünlerde artık giriş / orta seviyede bile büyük ekran, ince çerçeve ve çift kamera sunuluyor. Tepe seviyede artık üç kamera standart halini almış durumda.

Bu arada Şubat'ta Mobile World Congress'te tanıtılan Huawei Mate X ya da Samsung Galaxy Fold gibi katlanabilir modeller, 'yeni nesil telefonlar' konusunda önemli ipuçları veriyor.

Her ne kadar şu anda katlanabilirtelefonlarda tam anlamıyla bir standart oluşmamış olsa da (daha doğrusu çeşitli problemler yaşansa da) yeni modellerle birlikte bu sorunların ortadan kalkacağı ortada.

Üstelik yalnız Huawei ya da Samsung özelinde değil Ancak bir de ütopik senaryolar üzerine giden şirketler var. Daha doğrusu yeni girişimlerle akıllı telefonların formunu tamamen değiştirmek isteyen şirketler. Bunlardan biri de LG. Güney Koreli şirket, IFA 2019'da üç ekrana sahip yeni bir telefonu ziyaretçilere göstereceğini duyurdu.

YouTube'ta yayınlanan 19 saniyelik videoyla ipuçlarını paylaşan LG, yepyeni bir sisteme odaklanıyor. Video üzerinden yola çıkacak olursak telefonda katlanabilir yapıda tasarlanan çift ekran var. Bu ekranların ikisi de aktif olarak görev yapıyor. Üstelik aynalama görüntüsünün yanı sıra iki ekranın tek bir ekran olarak kullanılması söz konusu.

Buna ek olarak üçüncü ekran ise telefon katlandığında ön yüzeyde üstte ortaya çıkıyor. Bunu biraz daha 'yardımcı ekran' şeklinde düşünmek gerekiyor. Zira saat, tarih ya da bildirimler doğrudan bu minik ekran vasıtasıyla kontrol edilebiliyor. Videoda da zaten etkinliğin gerçekleşeceği tarih öndeki bu ekranda belirtiliyor.

Aslında yeni prototip LG'nin bu yılın başlarında gösterdiği V50 ThinQ ile benzerlik taşıyor. Bu ürünü de yine Mobile World Congress'te inceleme fırsatı bulmuş; detayları da haber ve videolarla sizlere aktarmıştık.

Videoda gösterilenin ötesinde, LG'nin etkinlikte duyurmayı planladığı ürün hakkında daha fazla detay bilinmiyor. Ancak organizasyona kadar bazı ayrıntıların netleşmesi bekleniyor.

LG'nin IFA 2019 basın toplantısını 6 Eylül'de Berlin'de gerçekleştireceği ve saat 10:00 itibariyle etkinliğin başlayacağını da belirtmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >