İngiltere Başbakanı Sunak Gazze için ateşkes isteyen siyasetçiyi görevden aldı

Rishi Sunak-Paul Bristow
Rishi Sunak-Paul Bristow

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İngiltere Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan'ın Parlamento Özel Sekreteri olan Paul Bristow'u, Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısında bulunduğu için görevden aldı. İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Paul Bristow'dan kolektif sorumluluk ilkeleriyle tutarlı olmayan yorumların ardından hükümetteki görevinden ayrılması istendi" denildi.

İngiltere Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan'ın Parlamento Özel Sekreteri olan Paul Bristow, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunduğu için İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevden alındı.

'Tutarlı olmayan yorumları' gerekçe gösterildi

İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Paul Bristow'dan kolektif sorumluluk ilkeleriyle tutarlı olmayan yorumların ardından hükümetteki görevinden ayrılması istendi" ifadeleri kullanıldı.

Görevden alınmasının ardından açıklamalarda bulunan Bristow, "Başbakan'ın kararını tamamen anlıyorum. Keyif aldığım bir işten ayrıldığım için pişmanlık duyuyorum. Ancak seçmenlerimin çoğunun derinden önemsediği bir konu hakkında artık rahatça konuşabiliyorum." dedi.

Sunak'a mektup yazmıştı

Bristow geçtiğimiz perşembe günü Başbakan Sunak’a yazdığı mektubunda, "Seçmenlerim ve ben, şu anda Gazze'de ortaya çıkan yürek parçalayıcı ve yıkıcı insani krizden derin üzüntü duyuyoruz. Binlerce kişi öldürüldü ve bir milyondan fazlası yerinden edildi. Bunun İsrail'i nasıl daha güvenli hale getirdiğini veya herhangi bir şeyi daha iyi hale getirdiğini anlamak zor." ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >