Twitter, Koronavirüs hakkında yanlış bilgiler içeren tweet'leri yasaklıyor

Twitter
Twitter

Twitter, Koronavirüs nedeniyle denetimlerini sıkılaştırıyor ve virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek hemen her tweet'i yasaklıyor.

Böylece, 'nefesinizi 10 saniye tutup Coronavirüs ölçümü yapın' ya da 'sosyal mesafe önemli değil, temiz havaya çıkın' gibi yanlış bilgileri içeren tüm tweet'ler kaldırılıyor.

Özel bir ekibin titizlikle yürüteceği bu süreçte, kullanıcıların da yanlış bilgi içeren tweet'leri şikayet etmesinde yarar var.

Dünya genelinde günlük yaşamı durma noktasına getiren Koronavirüs, fabrikaların ve üretim zincirlerinin kapanmasına ve ekonominin çatırdamasına neden oluyor. Ancak bu küresel salgını küçümseyen ve ciddiye almayan birilerini görmek istiyorsanız sosyal medyaya bakmanız yeterli.

En ufak bir Koronavirüs aramasında dahi kullanıcıların karşısına bir dizi gerçek olmayan bilgi çıkıyor.
En ufak bir Koronavirüs aramasında dahi kullanıcıların karşısına bir dizi gerçek olmayan bilgi çıkıyor.

Facebook, Twitter ya da Instagram'da ufak bir 'Koronavirüs' aramasıyla dahi kullanıcıların karşısına yalan-yanlış bilgiler çıkabiliyor. Günlük yaşamdaki sıkı denetim aslında sosyal medyalar için de geçerli. Zira bahsettiğimiz üç platform da bu salgının yayılma hızını düşürmek için yepyeni adımlar atıyor.

Evden çalışma süreciyle başlamıştı

Bu adımlar ilk etapta binlerce çalışanı olan ofislerin kapatılması, evden çalışma sistemine geçilmesi ve konferansların iptal edilmesi şeklinde başladı. Fakat şu anda az önce de bahsettiğimiz yanlış bilgiler, insanları farklı yönlendirebiliyor.

COVID-19 vakasının artmasına neden olacak tüm tweet'ler yasaklanıyor.

Twitter, güvenlik politikasını, 'insanları COVID-19'u iletme riskini daha yüksek hale getirebilecek' tweetleri yasaklayacak şekilde güncelledi. Yeni politika, virüs konusunda uzman rehberliği reddeden 'sahte ve etkisiz tedaviler, önleme ve teşhis tekniklerini' teşvik eden tweet'leri yasaklıyor.

Şirket, blog yazısında bu tip durumlar için aslında kullanıcılardan yardım istediğini de belirtiyor. Çünkü Twitter için kullanıcı şikayetleri büyük önem taşıyor.

Twitter'ın yanı sıra Facebook ve Instagram'da da benzer sınırlamalar söz konusu. Yani denetimler her geçen gün sıkılaşıyor.
Twitter'ın yanı sıra Facebook ve Instagram'da da benzer sınırlamalar söz konusu. Yani denetimler her geçen gün sıkılaşıyor.

Böylece 'sosyal mesafenin etkili olmadığını' iddia eden bir tweet yeni güncellemeyle doğrudan ortadan kaldırılabiliyor. Ayrıca, çamaşır suyu gibi etkisiz ve tehlikeli maddeleri 'öneri' olarak sunan tweet'ler için de aynı durum geçerli. Twitter'ın Koronavirüs hakkındaki yanlış bilgilendirme kuralları kümesi, uygulanması zor olacağı gibi aynı zamanda epey de kapsamlı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >