Instagram'ın mesajlaşma uygulaması Instagram Direct kullanımda!

Instagram Direct.
Instagram Direct.

Dünyanın en büyük sosyal medya mecralarından biri olan Instagram, sürekli olarak gerçekleştirdiği yeniliklerine devam ediyor. Instagram şimdi de özel mesajlar özelliğini apayrı bir uygulama haline getirdi.

Instagram, Direct ismini verdiği yeni uygulamasıyla mesajlaşma bölümünü uygulamanın aslından ayırmayı hedefliyor. Şimdilik yalnızca Türkiye, Şili, İtalya, İsrail, Uruguay ve Portekiz'deki iOS ve Android kullanıcıları için uygun durumda olan uygulamanın etkileri merak ediliyor. Kullanıcılar Direct uygulamasını cihazlarına yüklediğinde, Instagram uygulamasında bulunan "mesajlar" sekmesi görünmez oluyor. Instagram uygulamasındaki mesaj kutusu ortadan kalktıktan sonra kullanıcılar mesajlara yalnızca yeni uygulama sayesinde erişim sağlayabiliyor.

Uygulama test aşamasında

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 6 ülkede test süreçlerini devam ettiren Direct uygulaması, kullanıcılarından olumlu geri dönüşlerle karşılaşırsa tüm dünyada kullanıma çıkarılacak. Kamerayı önceleyen bir uygulama olan Direct, kullanıcıların arkadaşlarıyla metin mesajları dışında Snapchat'te olduğu gibi filtreli fotoğraflarla da iletişim kurmasını sağlayacak. Instagram Direct'in çıkış süreci, Facebook'un Messenger'ı duyurma süreciyle büyük benzerlik taşıyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >