PayPal'den korkutan açıklama: "1,6 milyon kullanıcının bilgisi çalınmış olabilir"

PayPal.
PayPal.

Dünyanın alanında en yetkin oluşumlarından biri olarak kabul edilen PayPal, satın aldığı bir şirket yüzünden zora girmiş durumda. TIO Network isimli şirketin uğradığı siber saldırı sonucunda 1,6 milyon kişinin bilgilerinin çalınmış olabileceği açıklandı.

Dijital ödeme sistemleri dendiğinde akla ilk gelen şirketler arasında yer alan PayPal, "veri ihlali" olarak nitelediği tersliklerle karşılaştığı TIO Networks'ün operasyonlarını durdurduğunu ilan etti. Bu yılın şubat ayında 238 milyon dolar gibi bir değerle PayPal tarafından satın alınan TIO Networks, kullanıcıların faturalarını dijital olarak ödemeye yarıyordu. TIO'nun çalışma yöntemini ve kurduğu ağı inceleyen PayPal yetkilileri, veri ihlallerini gözler önüne seren kanıtlarla karşılaştıklarını ve kullanıcıların isimlerinin, adreslerinin, sosyal güvenlik numaralarının, kimlik bilgilerinin ve kullanıcı girişine dair tüm verilerin siber korsanların elinne geçmiş olabileceğini açıkladı.

PayPal, kendi kullanıcılarının bu saldırıdan etkilenmediğini açıkladı

Dünyaca ünlü dijital ödeme sistemi PayPal, TIO'nun sistemlerinin PayPal ağından çok çok ayrı olduğunu ve PayPal kullanıcılarının bu talihsizlikten etkilenmediğini açıkladı. 14 milyon civarında bir kullanıcı sayısına sahip olan TIO, kullanıcılarının elektrik, su, ısınma, telefon ve internet faturalarını nakit karşılığında ödemelerine yarıyordu. PayPal şirketi satın alma sürecini başlatarak, bu kullanıcıların PayPal üzerinden ödeme yapmasını sağlamayı amaçlıyordu. Kanada merkezli olarak faaliyet gösteren TIO, geçtiğimiz sene içinde 7 milyar dolar değerinde fatura ödemesine ön ayak olmuştu...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >