iPhone 12 Türkiye'de satışa çıkmadan pil değişim ücretleri açıklandı

iPhone 12
iPhone 12

Apple, iPhone 12 henüz Türkiye'de satışa çıkmamış olmasına rağmen garanti kapsamı dışında pil değişimi ücretlerini duyurdu.

iPhone 12'nin garantisi bittikten sonra pili değiştirmek isteyenlerin ödemesi gereken tutar 599 TL.

Apple'ın geçtiğimiz ay tanıttığı yeni iPhone ailesi; yüksek performansı, düşük güç tüketimi ve kamera yetenekleriyle dikkat çekiyor. Birkaç hafta önce ortaya çıkan FCC dosyalarına göre yeni telefonlar aslında farklı cihazları şarj edebilecek 'ters şarj' teknolojisini de barındırıyor. Her ne kadar şu ana kadar Appletarafından herhangi bir doğrulama olmasa da yeni AirPods'ların bu sayede şarj olabileceği ifade ediliyor.

iPhone 12'nin garanti kapsamı dışındaki pil değişim ücreti 599 TL.

iPhone 12 ailesi söz konusu olduğunda merak edilenler arasında servis ücretleri de var elbette. Ürün henüz Türkiye'de satışa çıkmadı ama pil değişim ücretleri belli oldu.

Garanti kapsamındaki iPhone'ların tamamında bildiğiniz gibi pil değişimi ücretsiz. Ancak garanti kapsamı dışında değerlendirildiğinde Apple'ın iPhone 12 ailesi için değişim fiyatı 599 TL. Ancak bu aslında iPhone 11 ve iPhone Xs ve hatta iPhone X'da da aynı. Yani iPhone 12'ye özel bir fiyatlandırma söz konusun değil.

Bunun haricinde ekran değişim fiyatları da merakla bekleniyor. Ancak şimdilik o konu hakkında hiçbir açıklama ya da duyuru yok.

iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır?

iPhone'ların garantisini web sitesi üzerinden seri numarası ve kod girerek hızlıca sorgulayabilirsiniz.
iPhone'ların garantisini web sitesi üzerinden seri numarası ve kod girerek hızlıca sorgulayabilirsiniz.

Bu arada iPhone'unuzun garanti kapsamında olup olmadığını doğrudan Apple web sitesinden sorgulayabilirsiniz.

iPhone garanti sorgulama

Giriş yaptıktan sonra telefonun serinumarasını ve web sayfasındagörünen kodu yazıp Devam seçeneğiyle ilerleyip sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >