Irak'ta bir hava saldırısı daha: 6 kişi hayatını kaybetti

Bağdat'ta Haşdi Şabi konvoyuna saldırı
Bağdat'ta Haşdi Şabi konvoyuna saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki Taci bölgesinde bir konvoya daha hava saldırısı düzenlendi. İddialara göre hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi çatısı altındaki Ketaib İmam Ali Birliği'ne bağlı komutanların bulunduğu belirtildi. Söz konusu saldırıda araçlarda bulunan 6 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Irak Sumeriye televizyon kanalının bir güvenlik kaynağından aktardığı habere göre, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Taci bölgesinde bir konvoya hava saldırısı düzenlendi. Bazı yerel medya organlarından verilen haberlerde, hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi çatısı altındaki Ketaib İmam Ali Birliği'ne bağlı komutanların bulunduğu bilgisi aktarıldı.

6 kişi hayatını kaybetti

Olaya ilişkin Reuters Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre ise söz konusu saldırıda araçlarda bulunan 6 kişi hayatını kaybetti.

3 araçtan oluşan konvoydaki 2 aracın imha edildiği ve 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Haşdi Şabi: Saldırı liderlere değil sağlık konvoyuna yapıldı

Irak Haber Ajansı'nın (İNA) verdiği haberde, Haşdi Şabi Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı uydu kanalları ve yerel medya organlarında, bu sabaha karşı Taci Stadyumu yakınında hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi komutanlarının bulunduğuna dair yer alan bilgilerin doğru olmadığı kaydedildi.

"Bağdat'taki son saldırı liderlere değil sağlık konvoyuna." ifadesi kullanılan açıklamada, söz konusu hava saldırısındaki can kaybına ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon: Son günlerde bölgede hava operasyonu yapmadık

ABD öncülüğündeki koalisyondan yapılan açıklamada ise Bağdat'ın kuzeyinde Taci kampı yakınında son günlerde hava operasyonu düzenlenmediği belirtildi.

İNA, Irak televizyonu, Reuters haber ajansı ve çok sayıda medya kuruluşu askeri kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, saldırının Haşdi Şabi lider kadrolarını hedef aldığını ve toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >