İrem Helvacıoğlu'nun talebine ret

İrem Helvacıoğlu son zamanların yükselen oyuncularından.
İrem Helvacıoğlu son zamanların yükselen oyuncularından.

Sen Anlat Karadeniz dizisinin yıldızı İrem Helvacoğlu Bircan Bali ve Ece Erken ile ilgili kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle 100 bin TL'lik dava açarak koruma talebi çıkarmıştı. Ancak mahkeme oyuncunun taleplerini reddetti.

Sen Anlat Karadeniz dizisinde başrol oynayan başarılı oyuncu İrem Helvacıoğlu kendisine hakaret eden Bircan Bali ve Ece Erken hakkında maddi ve manevi tazminat davası açarak, ''Eleştiri sınırını aştılar'' demişti.

Mahkeme reddetti

İrem Helvacıoğlu bu defa korunma amacıyla mahkemeye başvurdu.

Mahkeme, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'ne dair yasa kapsamında olmadığı gerekçesiyle İrem Helvacıoğlu’nun korunma talebini reddetti.

Dilekçede ne vardı?

Helvacıoğlu'nun avukatı dava dilekçesinde;

Bir söyleşi sonrasında marka yüzü olduğu giyim firmasının kendisine tahsis ettiği korumaların medyaya yansıması sonucunda yeni yetme, ne oldum delisi, ukala, mafya babası gibi geziyorsun şeklinde özgürlüğünü aşan, kişiliğine saldırı ifadeleri kullanıldığı belirtildi.

İrem Helvacıoğlu, Ulaş Tuna Astepe ile Sen Anlat Karadeniz dizisinde başrol oynuyor.
İrem Helvacıoğlu, Ulaş Tuna Astepe ile Sen Anlat Karadeniz dizisinde başrol oynuyor.

Tehdit iddiası

Dava dilekçesinde aynı zamanda, ''Sunucular, Ece Erken ve Bircan Bali, müvekkilimin göndermiş olduğu tekzip metninin kendilerine ulaşmış olmasına rağmen kanun gereği yayınlamamış aksine sen kimsin tekzip gönderiyorsun, bittin kızım sen, biz bu masada en kralını doğradık gibi el ve kol hareketleriyle destekleyerek alenen tehdit içeren ifadeler kullanmışlardır" ifadeleri yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >