İş yeri ruhsatı için zorunlu aşı kararı alındı

Kocaeli iş yeri ruhsatı için aşı kararı
Kocaeli iş yeri ruhsatı için aşı kararı

Kocaeli Belediyesi Meclisi'nde alınan karar ile birlikte iş yeri ruhsatına sahip olmak isteyen kişilere aşı zorunluluğu getirildi. Kocaeli esnafı tarafından desteklenen bu karar 2022 itibariyle uygulamaya konuldu. Yaşanan bulaş riskinden endişe eden esnaf bu kararı memnuniyetle karşıladı.

Kocaeli Belediyesi Meclisi'nde alınan karar ile birlikte 2022 yılından itibaren iş yeri ruhsatı almak isteyen vatandaşlara aşı zorunluluğu getirildi.

Alınan karar ile birlikte ruhsat sahibi olmak isteyen vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan zorunlu aşı takvimine uymuş olmaları zorunlu hale gelecek. Aşı takvime uymayanlara ruhsat verilmeyecek.

Bu karar esnaflar tarafından memnuniyetle karşılandı ve destek gördü. Meclisin aldığı kararı doğru bulduğunu söyleyen eczacı Ferit Doğan Urcan, "Sadece aşı kartı alıp da iş yeri açma değil; iş yerine girecek insanların da hatta içeride çalışanların da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor" ifadesinde bulundu.

Kocaeli alınan kararı destekliyor

Esnaf Şuayip Şahin de alınan kararı desteklediğini belirterek, "Corona virüs tekrar yayıldığı için bu uygulamayı çok yerinde buluyorum. Bence doğru bir karar, sonuna kadar destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Meclisin aldığı tedbir kararına destek veren bir diğer esnaf Murat Korkmaz ise "Toplum içine karışacağız. Dolayısıyla aşı olmadan ruhsat almamamız gerekiyordu. Bence mantıklı, topluma karışacaksak bu tür tedbirlere dikkat etmemiz gerekiyordu" ifadelerinde bulundu.

Yaşanan risk çok yüksek

Esnaf arasında da bulaş riskinin yüksek olduğunu ifade eden Salih Korkmaz ise, "Karara katılıyorum, aşı olmadan ruhsat verilmesin. Sonuçta esnafız, bulaş riskimiz yüksek. O yüzden belediyenin aldığı bu kararı destekliyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >