İsrailli rehinelerin ailelerinden Erdoğan'a mektup: İnsani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz

İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi.
İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırıları devam ederken İsrailli rehinelerin ailelerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup geldi. Rehinelerin yakınları, Erdoğan'dan "İnsani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz" sözleriyle yardım istedi. Mektupta, "Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğu'da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef almaya devam ediyor. İsrail'in saldırılarında çocuklar ve kadınların çoğunlukta olduğu binlerce Filistinli hayatını kaybederken onlarca hastane kullanılamaz duruma geldi.

İsrailli esirlerin aileleri Erdoğan'dan yardım istedi

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak yardım istedi. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün ulaştığı mektupta "Korkunç bir acı altındayız. Sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

"İnsani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz"

İsrailli esirlerin ailelerinin yazdığı mektup şu şekilde:

Ekselansları,

7 Ekim’de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimiz ve yaşlı ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık.

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğu'da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz. Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından haberimiz yok. Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz.

Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz.

Saygılarımızla,

Rehineler ve kayıp aileler forumu adına

Meirav Lesham Gonen - Romi’nin annesi

Malki Shem-Tov, Ömer’in babası

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >