❄İstanbul’a kar geri dönüyor: Yalancı bahar bitiyor, sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Megakent İstanbul’un 14-15 Şubat tarihlerinde kar yağışının etkisi altında kalacağını duyurdu. Hava sıcaklıkları ise Perşembe günü gece saatlerinden itibaren 10 dereceye yakın düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden İstanbul’a kar müjdesi geldi. Yapılan tahminlere göre;

İstanbul’da hava sıcaklıkları önümüzdeki Perşembe gecesinden itibaren 10 derece birden düşecek. Megakentte kar yağışı ise Cumartesi akşamı batı ilçelerinden giriş yapacak.

Kar yağışının 14-15 Şubat (Pazar-Pazartesi) günlerinde etkisini artıracak. Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması ile vatandaşları bugün beklenen fırtınaya karşı da uyardı. Yapılan açıklamada, "Marmara Deniz’inde rüzgarın; bugün öğle saatlerinden sonra, güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın; Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Önümüzdeki 7 günde beklenen hava durumu ise şöyle açıklandı:

GünHava durumu

Salı

Parçalı bulutlu 11-17 derece

Çarşamba

Yağmurlu 10-17 derece

Perşembe

Bulutlu 9-18 derece

Cuma

Yağmurlu 8-9 derece

Cumartesi

Bulutlu 3-5 derece

Pazar

Kar yağışlı 1-3 derece

Pazartesi

Kar yağışlı 1-3 derece

Ocak ayı yağışları sevindirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hidrometeoroloji Şube Müdürlüğü'nün 'Alansal Yağış Raporu' ile İklim ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü'nün 'Ortalama Sıcaklıkların 1981-2010 Normallerine Göre Mukayesesi' 2021 yılı Ocak ayına ait raporlar yayımlandı. Rapora göre, Ocak ayında yağışlar, ülke geneli normali ve geçen yıl yağışlarının üzerinde gerçekleşti.

Yağış ortalaması 93.8 mm

Ocak ayında 93.8 mm yağış kaydedilirken, normali 65.8 mm (1981-2010) ve 2020 yılı Ocak ayı yağışı 61.3 mm olarak açıklandı. Yağışlarda normaline göre yüzde 43 ve 2020 yılı Ocak ayı yağışlarına göre yüzde 53 artış meydana geldi.

Artış oranı birçok ilde yüzde 100'ü geçti

Raporda en fazla yağış gerçekleşen bölgelere bakıldığında, Ocak ayı yağışları özellikle Marmara Bölgesi'nde önemli ölçüde artış gösterdi. Yağışlar Trakya, Kuzey Ege, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Kayseri ve Hatay çevrelerinde normallerine göre yüzde 100'den fazla artarken, Erzurum'un kuzey kesimlerinde ise yüzde 60'ın üzerinde azalma gerçekleşti.

Iğdır en az, Hatay en fazla yağış alan il

Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Samsun ve Trabzon normallerinin altında yağış aldı. Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, Kırklareli, Osmaniye ve Tekirdağ normallerinin iki katından fazla yağış alan iller oldu. En az yağış 22 mm ile Iğdır'da, en fazla yağış ise 239 mm ile Hatay'da kaydedildi. Normaline göre en fazla azalma ise yüzde 37 ile Ardahan'da gerçekleşti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >