İstanbul'da deprem öncesi ilginç görüntü

Depremden önce kameralara yansıyan görüntü şaşırttı. Fotoğraf: Mustafa Kalkan
Depremden önce kameralara yansıyan görüntü şaşırttı. Fotoğraf: Mustafa Kalkan

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem öncesi gökyüzünde ilginç görüntüler meydana geldi. İstanbul Eyüp'te depremden 1 saat önce çekilen görüntüde gökyüzünü kaplayan bulut örtüsünün yoğunluğu ve görüntüsü görenleri hayrete düşürdü.

İstanbul'da kent genelinde hissedilen büyük bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji Merkezi'ne göre depremin büyüklüğü 5,9 iken AFAD depremin büyüklüğünü 5,8 Kandilli Rasathanesi ise 5,7 olarak açıkladı. Deprem bazı bölgelerdeki binalarda çatlaklara ve hasarlara yol açtı.

  • Depremden önce yaşananlar ise görenleri hayrete düşürecek cinsten. Yaşanan depremden hemen önce vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntüde gökyüzünü kaplayan bulut örtüsünün yoğunluğu ve görüntüsü şaşkınlık yarattı.

İstanbul'a iniş yapacak uçaklara 'pas geçin' uyarısı yapıldı

İstanbul'da saat 13.59'da meydana gelen deprem hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana gelen depremden kısa bir süre sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi, pilotları deprem olduğu yönünde bilgilendirdi.

  • Kontrölör, pist kontrolü için havalimanına iniş yapacak uçaklardan olan Emirates Havayolları'nın EK119 sefer sayılı Dubai-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan Boeing 777-36N tipi uçağının pilotuna "deprem oldu, pas geçin" bilgilendirmesi yaptı.

Hava araçları İstanbul'u yukarıdan izlemek için havalandı

Yer kabuğunun 6.99 km. altında gerçekleşen deprem sonrası AFAD İstanbul’un yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 4.5G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak yaşanan olumsuzluk olup olmadığı tespit ediliyor. Deprem, İstanbul’un yanı sıra Marmara bölgesi genelinde hissedildi. AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi. Emniyet, Jandarma ve Genelkurmay’a ait hava araçları, İstanbul’un yukarıdan gözlenmesi için havalandı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’dan ekipler olay yerine intikal ediyor. AFAD Afet Lojistik Merkezleri ise hazır halde bekletiliyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >