İstanbul'da duyulan aşırı gürültü deprem habercisi mi?

​İstanbul'da dün gece normalden fazla hissedilen gürültüler tedirginlik yarattı.
​İstanbul'da dün gece normalden fazla hissedilen gürültüler tedirginlik yarattı.

İstanbul'da dün gece normalden fazla hissedilen gürültüler ve uçak sesleri vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Vatandaşlar normalden fazla hissedilen bu aşırı gürültüyü deprem habercisi olarak yorumladılar. Peki şehir gürültüsünün aşırı duyulmasının nedeni deprem mi? Uzmanlar, ses hızı ve iletim mesafesinin yüksek basınçta arttığını, İstanbul’da dün gece normalden fazla duyulan uçak seslerinin de yüksek basınç kaynaklı olduğunu belirtti.

İstanbullular son yaşanan depremlerden sonra normalin dışında gelişen olaylar nedeniyle her an tedirginlik yaşıyor. İstanbul'da dün gece normalden fazla hissedilen gürültüler ve uçak sesleri de bu tedirginliklerden bir tanesi. Peki İstanbul'da gürültüler neden normalden fazla duyuldu? Ses hızının ve iletim mesafesinin yüksek basınçla arttığını belirten uzmanlar, "İstanbul’da dün gece normalden fazla duyulan uçak sesleri yüksek basınç kaynaklıdır. Deprem habercisi değildir. Mevcut teknolojik imkanlarla depremlerin yer ve zamanının önceden tahmin edilmesi mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

"Meteorolojik olayların depremle ilgisi yoktur"

Zaman zaman günbatımının daha kızıl olduğunu belirten uzmanlar, "Şehir uğultusu daha çok duyulur, yıldızlar daha belirgin gözlenir, bulutlar belirgin şekiller alır. Tüm bunlar meteorolojik fenomenlerdir, deprem ile ilgisi yoktur" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >